d'Olde Veste'54 schakelt MSC-Amslod uit na knotsgekke slotfase

Steenwijk - Het bekertreffen tussen d'Olde Veste'54 en MSC-Amslod kenmerkte zich vooral door een knotsgekke slotfase. Tot de 85ste minuut werd er niet gescoord en daarna binnen acht minuten vier keer: 2-2. De strafschoppen werden beter benut door de Steenwijkers, die daarmee de Meppeler hoofdklasser uitschakelden.

Het bekerduel was in de eerste helft in evenwicht. Eenzelfde spelbeeld in de tweede helft. In de slotfase gebeurde er bijna teveel om op te noemen. Het begon met een rode kaart voor Thom van Lingen in de 85ste minuut. d’Olde Veste’54 profiteerde meteen door een doelpunt van Julian Zwoferink. De beslissing leek gevallen, maar MSC reageerde amper twee minuten later via Camiel Fidom: 1-1.

Weer een minuut later volgde een penalty voor de Meppelers en de Steenwijkers leken van de hemel in de hel te belanden. Matthijs Verheul knalde raak: 1-2. Daarmee was de koek nog niet op. Meteen vanaf de aftrap trok d’Olde Veste’54 nog één keer ten strijde. En met succes. Jeffrey Dijkstra was de gevierde man: 2-2.

De daaropvolgende strafschoppenserie werd een prooi voor de thuisclub. d’Olde Veste’54 schoot alle strafschoppen raak. Remco van Keulen miste namens MSC-Amslod.