20st editie Dickens Kerst in Steenwijk

Steenwijk - Zaterdag 14 december belooft Dickens Kerst in Steenwijk nog groter en spectaculairder te worden dan voorgaande jaren. Steenwijk Vestingstad organiseert het sfeervolle evenement dit jaar voor de twintigste keer.

De bezoeker waant zichzelf in het Engeland van de 19de eeuw en wordt ondergedompeld in de tijd van Dickens en Jules Verne. 

The Christmas Experience

Om 15.00 uur starten de eerste activiteiten en rond 19.00 uur is de stad één groot geschiedenisboek met vanaf 16.00 uur op de Markt ‘The Christmas Experience’ een meer dan dertig personen tellend orkest dat ervoor zorgt dat iedereen in de Vestingstad in Kerststemming komt. Hier komt ook al knarsend de ‘Steamroadster’ in beweging. De machinist hoog in de lucht, zijn gedachten zijn tijdloos en de blik priemend vooruit. Al rollend en duikelend trekt hij voorbij als een dampende machine in een hypnotische cadans.

Van Christmas Carols tot onwerkelijke verhalen

Niet alleen op de Markt is er van alles te beleven, in de gehele binnenstad zijn tal van activiteiten. Er is volop muziek dankzij de koren die Christmas Carols zingen, in pand Zoer neemt de verhalenverteller zijn intrek en er zijn allerlei kramen met snuisterijen en lekkers. Bij de Oosterpoort maakt woodcarver Henri Koeling prachtige houten beelden, in de Vrouwenstraat kom je de duikboot van Kapitein Kosto tegen en worden onwerkelijke verhalen gedeeld die zijn geïnspireerd op de belevenissen van Jules Verne.

Spectaculaire acties

De winkels zijn geopend tot 22.00 uur en bieden spectaculaire acties. Het is het moment om in een gezellige entourage de kerstinkopen te doen en ondertussen te genieten van het prachtige kerstfestijn in de binnenstad. Meer dan 120 vrijwilligers, acteurs, koren, diverse straattheateracts en imposante uitvindingen doen iedereen versteld staan. Beleef het mee tijdens Dickens Kerst in Steenwijk!

Volg de informatie over Dickens Kerst in Steenwijk via www.steenwijkvestingstad.nl en via Facebook: FB/steenwijkvestingstad