Sportgala krijgt dagprogramma met de grote Binnen-Buitenspeeldag

Ook eerste editie Steenwijkerlands Kampioenschap Tikkertje tijdens grote Binnen-Buitenspeeldag

Steenwijk - Het Steenwijkerlands Sportgala krijgt dit jaar voor het eerst een dagprogramma. Dit jaar staat deze dag, woensdag 15 januari 2020, voor het eerst niet alleen in het teken van de verkiezingen van de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar, maar is er ook overdag een gratis beweegprogramma voor jonge én oudere inwoners van Steenwijkerland.

De Binnen-Buitenspeeldag wordt georganiseerd door de gemeente Steenwijkerland en Sportservice Steenwijkerland. Leerlingen van de sportklassen van CSG Eekeringe helpen mee. Woensdagmorgen 15 januari bewegen jong en oud samen. Een aantal ouderen uit Zonnekamp en Nijenstede doet samen met kinderen van groep 1 en 2 van Het Kompas uit Steenwijk die ochtend dans en leuke Oudhollandse spelletjes als hoepelen, tafelgymnastiek en balgooien. Samen Bewegen voor jong en oud vindt plaats in De Meenthe tussen 10.00 en 12.00 uur.

Steenwijkerlands kampioenschap Tikkertje

Woensdagmiddag 15 januari is er de Grote Binnen-Buitenspeeldag. Alle jeugd van de basisscholen in Steenwijkerland is tussen 14.30 uur en 17.00 uur van harte welkom om in De Meenthe lekker te komen bewegen en spelen. Spellen van vroeger, in een nieuw jasje. Stoepranden, Hinkel Twister, overlopen en nog veel meer. Deelname is gratis voor alle kinderen van de basisscholen uit Steenwijkerland. Aanmelden is niet nodig (behalve voor het onderdeel Steenwijkerlands kampioenschap tikkertje).

Tijdens de Grote Binnen-Buitenspeeldag vindt ook de eerste editie van het Steenwijkerlands Kampioenschap Tikkertje plaats. Alle kinderen spelen één tegen één en zij hebben 25 seconden om hun tegenstander te tikken, maar er zijn obstakels in het speelveld.

Grote finale tijdens Sportgala

De beste drie tikkers van dit kampioenschap komen in actie tijdens de grote finale, die ’s avonds gespeeld wordt tijdens het Sportgala in De Meenthe. En er zijn natuurlijk mooie prijzen voor de winnaars. Kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisscholen in Steenwijkerland kunnen meedoen. Er zijn 48 plaatsen beschikbaar voor dit kampioenschap. Aanmelden kan bij de receptie van Zwembad en Sporthal De Waterwyck aan de Gagelsweg 25 in Steenwijk of te bellen naar 0521 514 807.

Programma

Het programma voor het Sportgala op 15 januari in Rabo Theater De Meenthe

10.00 uur – 12.00 uur Jong en oud bewegen samen

14.30 uur – 17.00 uur Grote Binnen-Buitenspeeldag Steenwijkerland, met de eerste editie van het Steenwijkerlands Kampioenschap Tikkertje

17.30 uur – 19.30 uur Presentatie concept Steenwijkerlands – sportakkoord

20.00 uur – 21.45 uur Sportgala Steenwijkerland 2019, met de sportverkiezingen én de finale van het SK Tikkertje op het podium.