BGL: ‘Liever fluisterboten bij recreatieparken’

Ossenzijl - De BGL fractie wil graag regelen dat er bij aanvragen van vakantie/recreatieparken alleen elektrische aangedreven boten/sloepen mogelijk zijn.

De fractie stelt schriftelijke vragen aan het college naar aanleiding van de 60 boten/sloepen met een explosiemotor, die horen bij de 60 woningen op het nieuwe recreatiepark Waterstaete in Ossenzijl.

Pleidooi voor duurzaam varen

BGL verwijst naar de concept visie op toerisme en recreatie Weerribben-Wieden 2025. De bedoeling is de bezoekers slim en duurzaam door het gebied te leiden. „Het is een mooi nieuw recreatiepark aan de rand van nationaal park Weerribben Wieden met fraaie villa’s aan het water. In plaats van explosiemotoren zou het duurzamer geweest zijn om er elektrische motoren toe te passen, wat beter aansluit op die visie, minder geluidsoverlast veroorzaakt en de CO2 uitstoot beperkt”, stelt Helmich Ruitenberg namens de fractie van BGL.

Kaders opstellen

Ruitenberg zou graag kaders opgesteld zien worden om bij volgende aanvragen van vakantie/recreatieparken er voor te zorgen dat alleen elektrische aangedreven boten/sloepen mogelijk zijn. „Zodat vooruitlopend op de plannen van bijvoorbeeld “Het European Wetland Center Ossenzijl” vroegtijdig met de ontwikkelaars gesproken kan worden om vast te leggen dat er geen ruimte is voor uitbreiding van boten en sloepen met benzinemotoren.”