Abbey is de eerste baby van Steenwijkerland!

Steenwijk - De kleine Abbey Djaela Knoop is de eerste baby die in 2020 werd ingeschreven in de gemeente Steenwijkerland.

Klein is Abbey inderdaad, want bij haar geboorte was Abbey 39 cm groot en woog ze slechts 2178 gram. „Na 37 weken zwangerschap stond er al een keizersnede gepland voor 2 januari, omdat ze niet genoeg meer groeide de afgelopen weken,” vertelt haar trotse moeder Aleta. „Maar dat heeft ze niet afgewacht. Op oudejaarsavond begonnen plotseling de weeën en op 1 januari is ze geboren om 17.43 uur. Uiteindelijk toch met een keizersnee uiteindelijk, want de natuurlijke bevalling zette niet door.”

Abbey is de tweede dochter van de 28-jarige Aleta en de 34-jarige Dyon Knoop en ze heeft een ‘grote’ zus Djody van 2 jaar. Daarnaast bestaat het gezin uit de twee vrolijke hondjes Zoef en Fleur. Zowel Aleta als Dyon werken als Verzorgende IG. Dyon sinds september vorig jaar in opleiding bij Noorderboog en Aleta werkt bij de zorggroep Sint Maarten in Heerenveen.

Afgelopen vrijdagmiddag werd het gezin verrast met een heerlijk ruikend roze boeket van de NDC Media Groep en een prachtige geboortetaart van Bakkerij Muis uit Steenwijkerwold. Daarbij zat een pakket met cadeaus van verschillende ondernemers uit Steenwijk. In het geschenkenpakket zaten naast knuffeltjes verschillende cadeaubonnen: van Sportservice Steenwijkerland een leuke JIP-knuffel en een waardebon om drie maal gratis te komen babyzwemmen in Zwembad De Waterwyck of Zwembad Vollenhove en verder kregen de ouders van Abbey cadeaubonnen van 25 euro om iets leuks voor Abbey uit te zoeken bij Baby- en Tienerstore Dinkey Winkey aan de Lange Baan 27, bij Expert Beute aan de Gasthuisstraat 1, bij Juwelier Maas aan de Oosterstraat 49, bij Woninginrichting Kruider aan het Steenwijkerdiep 6 en Sorelle Bloem & Kado aan de Oosterstraat. „Superleuk,” vinden Aleta en Dyon. „We zijn er heel erg blij mee!”