Vader van mishandeld meisje: ‘De helden van de dag bedanken’

Steenwijk - De vader van het meisje, dat vorige week donderdag werd mishandeld, wil graag de omstanders die te hulp schoten bedanken. „Zij hebben erger voorkomen en zijn de helden van de dag”, vertelt de vader.

Zijn 15-jarige dochter werd tot 2 keer toe in elkaar geslagen door een groep. „De eerste keer werd ze opgewacht bij Eekeringe nadat ze uit school kwam. Daarna ging ze de binnenstad in. Ze werd door dezelfde groep achtervolgd en in de Gasthuisstraat namen ze haar weer te grazen. Wat me verbaasd heeft, is dat veel omstanders er naar keken, maar niet ingrepen.”

„Totdat twee jongens, Sven en Nick en een meisje, Nienke, en een winkelier tussen de groep en mijn dochter kwamen. Zij hebben erger voorkomen. Ik weet nog niet wie de winkelier is, daar probeer ik nog achter te komen om ook hem hartelijk te bedanken”, vertelt de vader, die zijn naam liever nog niet genoemd wil hebben in verband met het lopende politie-onderzoek.

Gekneusd

De incidenten hebben grote impact op het gezin. Zijn dochter heeft last van hoofdpijn, duizeligheid en af en toe misselijkheid. „Ze is van top tot teen gekneusd. Dus als deze mensen niet hadden ingegrepen, dan waren de gevolgen niet te overzien. Daarnaast zullen deze gebeurtenissen ongetwijfeld voor psychische problemen zorgen. Het is nu zo erg, dat ze niet over straat durft.”

Met man en macht

Wat de aanleiding voor deze mishandelingen is, kan de vader nog niet meedelen. „Ook in verband met het lopende onderzoek.” Dezelfde middag heeft de politie in de Oosterstraat 4 verdachten, allen minderjarige meisjes, aangehouden. „De politie is met man en macht bezig en ik heb er vertrouwen in dat het onderzoek goed wordt gedaan.”