Crossen door drassige bossen Woldberg

Steenwijk - Morgen, zaterdag 18 januari, kunnen de veters van de loopschoenen weer gestrikt worden. Dan staat de derde bosloop in een serie van vier weer op het programma door de zo het nu lijkt drassige bossen van de Woldberg.

De boslopen worden jaarlijks gehouden onder organisatorische vlag van onze atletiektrots Start’78. Het decor voor het strijdtoneel vormen de bossen en heuveltje s van onze befaamde Woldberg. De laatste bosloop van dit winterseizoen staat gepland voor zaterdag 15 februari.

Programma

De crossen hebben al een jarenlange historie en de deelname is over het algemeen goed te noemen. Het gaat om de 44e serie van vier. Het programma begint om 11.00 uur. Dan gaan de pupillen C en minipupillen van start over een afstand van 410 meter. Om 11.10 uur is de start van de meisjes pupillen B en pupillen A over 820 meter. Vervolgens lopen de jongens pupillen B en pupillen A om 11.20 uur 820 meter. Om 11.35 uur lopen de meisjes C en D en jongens C en D 1400 meter, en dan is ook korte cross senioren en jongens A/B over 1400 meter. Dan staat tevens de start van de meisjes A en B gepland over 1400 meter. Om 11.55 uur zijn de slotnummers. Dan lopen de jongens A en B 4200 meter, dat geldt ook voor de vrouwen, vrouwen masters en vrouwen trimmers. De mannen, mannen masters, en mannen trimmers kunnen dan kiezen uit afstanden van zeven kilometer, 5600 meter, 4200 meter, 2800 meter, of 1400 meter. Er is geen kleedgelegenheid voor handen. De start en finish zijn traditiegetrouw bij Tuk’s T-huis. Inschrijven kan ter plaatse. Inschrijfgeld: voor leden € 2,00, voor niet-leden: pupillen € 2,00, junioren en ouder € 3,00. De oorsprong van de boslopen ligt eigenlijk al in 1972. Zo blijkt uit de clubarchieven. In de beginjaren zeventig waren er al regelmatig atleten aan het rennen door de bossen van de Woldberg. Het befaamde heuveltje was toen al mateloos populair. Een heerlijke locatie voor intervaltraining, zo is nog regelmatig hoorbaar. Op 4 december 1976 vond de eerste bosloop plaats.

Coopertests

Naast een kwartet boslopen bestaat er deze winter ook weer de mogelijkheid om op bepaalde zondagochtenden mee te doen aan een Coopertest op de Oerthebaan van Start’78 aan de Middenweg. Dat kan deze winter nog op 9 februari. De aanvang is 11.00 uur. Inschrijven kan tot vijf minuten voor de start en deelname kost twee euro.