Door de ogen van... André Lampe
Door André Lampe

Naastenliefde in optima forma

Net zoals menig ander begin ik het jaar met goede voornemens. De buik groeit, de kop wordt dikker en dan denkt een mens wel eens: ‘misschien moeten we de sportschool maar eens in’.

Maar net als voorgaande jaren blijft het slechts bij woorden en weinig daden. Het is ook de leeftijd, het lichaam is stram en aan slijtage onderhevig, maar daardoor is het misschien juist een extra reden om te gaan fitnessen. We houden het nog maar even in beraad...

Hartverwarmend

Nu het woord sportschool is gevallen komen de namen Colin & Janita Kist automatisch bij mij bovendrijven. Wat een drama is dat toch ook geweest. Je levensdroom waar je zoveel passie en energie in stopt, grotendeels in vlammen op te zien gaan.. Dan stort je wereld even in. Wat het echtpaar Kist er wel van geleerd heeft, is dat hun collega's sportschoolhouders niet leven naar het principe ‘de één zijn dood is de ander zijn brood...’ Het aanbieden van faciliteiten en onderkomen door hun concurrenten moet voor de Sportinn-uitbaters toch meer dan hartverwarmend zijn geweest. ‘Jullie staan er niet alleen voor’ was de meer dan liefdevolle boodschap van hun branchegenoten en dat resulteerde uiteindelijk in een mooie ( tijdelijke) oplossing met de ondernemers van het Fitness & Racketcentrum, die ik bij deze een pluim wil geven voor hun meer dan ruimhartige geste. Het is naastenliefde in optima forma.

Verschrikkelijke gewaarwording

Het gaf het echtpaar Kist de mogelijkheid om door te gaan met waar ze mee bezig waren nu ze voorlopig geen eigen onderkomen hebben. Het moet een verschrikkelijke gewaarwoordig zijn om iets wat floreert, zo van de één op de andere dag kwijt te raken door iets waar je totaal geen grip op hebt. En dat zo verwoestend is zoals een brand kan zijn en dan vooral de aanblik na zo'n vuurzee is vreselijk, dan denkt een mens in eerste instantie: ‘Alles is weg’. Doordat Colin & Janita van alle kanten steunbetuigingen, solidariteit en ze hun karakter en doorzettingsvermogen hebben aangesproken is deze slag niet verloren gegaan... What doesn't kill you, makes you stronger...

Ik denk dat het echtpaar Kist dit nu kan beamen. Maar de schrik zal er goed ingezeten hebben. Colin en Janita Kist zijn zakelijk op de proef gesteld door iets waar een ieder van huivert, brand is verschrikkelijk... Ik gun ze succes en een mooi uit de as herrezen onderkomen. Dat verdienen ze zeer zeker na deze horrorervaringen. Het sportieve echtpaar Kist moest na deze zware klap acht tellen incasseren, maar zijn nooit knock-out gegaan. That’s the spirit!