Vrijwilligers Repair Café krijgen waarderingsinsigne

Steenwijk - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Repair Café Steenwijkerland kregen alle vrijwilligers een insigne opgespeld door voorzitter Kiny Bruinsma. Zo was er een speld voor de oudste vrijwilliger Jaap Otten en de jongste Nienke Mastenbroek.

Ze werden welkom geheten als lid in de ‘Orde van het Theelepeltje’. Dit als blijk van waardering voor het werk en het enthousiasme van alle vrijwilligers. „Vrijwilligers die mensen blij gemaakt hebben met een glimlach, een vriendelijk woord, een helpende hand, een geslaagde reparatie, en niet te vergeten het enthousiasme waarmee we twee keer per maand aanwezig zijn om samen met de klant te kijken of het ingebrachte product nog te herstellen is”, zo was hoorbaar. 

Bedenker van het theelepeltje Amos Os had de filosofie dat je het verschil kunt maken door daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan een effectieve oplossing van problemen. „Een theelepeltje is heel klein en het vuur is enorm, maar we zijn met miljoenen en ieder van ons heeft wel een theelepeltje.”