RTV Steenwijk huldigt kilometervreters vereniging

Steenwijk - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de in 1980 opgerichte Ren en Toervereniging Steenwijk in het Fletcherhotel aan de Woldmeentherand in Steenwijk werden traditiegetrouw de clubkampioenen en het lid van verdienste van het afgelopen kalenderjaar in het zonnetje gezet.

Voorzitter Rena van Gelderen haalde enkele ongelukkige valpartijen aan waar het (verplicht) dragen van een valhelm erger wist te voorkomen. Verder roemde zij het optreden van de leden die tijdens de clubritten handelend optraden tijdens deze ongevallen en bij het passeren van ongevalsplekken. Dit jaar bestaat de club 40 jaar en dat is reden voor een feestje. De voorzitter adviseert eenieder zijn mail in de gaten te houden. Hoewel er geen leden van het eerste uur meer lid zijn, rijden nog wel enkele leden bijna 39 jaar rond in het clubtenue. Dit jaar ontvangt elk lid een nieuw clubtenue, dat bij de seizoenopening in maart gepresenteerd wordt.

Clubkampioenschap

Binnen de club is nog steeds een grote groep fietsers die op traditionele wijze strijden om het clubkampioenschap. In totaal werden er 121.624 kilometers geregistreerd in Trim, Letter en Toerboekjes. Dit jaar was de hoofdprijs bij de heren wederom voor Theo de Wit met 24.052 kilometer, bij de dames streek Sientje de Boer met 4.950 kilometer met de eer en onder de tourfietsers spande Klaasje Weijs met 5.249 kilometer de kroon.

Lid van verdienste

Voor zijn inzet voor de ontwerpen en aanschaf van het nieuwe clubtenue, waarbij hij het onderste uit de kan wist te halen bij de leverancier, werd Henk van der Aa gehuldigd als lid van verdienste 2019. Hij werd beloond met een mooie bos bloemen en een dinercheque. Ter vermaak was Alex van der Hulst uitgenodigd. Hij sprak over enkele passages uit zijn boek: ‘Draag nooit een gele trui (en andere wetten voor de bloedfanatieke wielertoerist)’. Hierbij werden diverse stereotypen op een hilarische wijze beschreven. De aanwezige leden konden zich goed herkennen in de omschrijvingen die de spreker aanhaalde.venementen

Vanaf het begin van zijn 40-jarig bestaan organiseert RTV Steenwijk al wielerevenementen zoals ‘De Ronde van Nederland’, ‘Petit Tour de France’ en de nog recente ‘Tour Du Benelux’. Deze laatste tocht viert dit jaar in mei zijn 10-jarig bestaan en kenmerkt zich door zijn gemoedelijke sfeer en voortreffelijke organisatie. Het is dan ook niet vreemd dat deze vijfdaagse toertocht door de drie landen van de Benelux alweer is volgeboekt. De 29e editie van de RTV Fietsvierdaagse is van dinsdag 23 juni tot en met vrijdag 26 juni. Er zijn afstanden van 30, 45 en 60 kilometer. De Hollands Venetiëtocht wordt op zondag 16 augustus verreden.

Zie ook: www.rtvsteenwijk.nl