Olde Veste winnaar in Drachten

Steenwijk - d’Olde Veste’54 nam al in de beginfase een 0-1 voorsprong bij Drachtster Boys. Op aangeven van Daan Postma scoorde Jeffrey Dijkstra.

Een ongelukkig gevalletje van hands in de zestien van de gasten, leverde de Friese thuisclub na een klein half uurtje voetballen een strafschop op. De bal vanaf elf meter geschoten door Rob Schokker werd echter knap uit de hoek gehaald door doelman Tom Holleboom, zodat de magere voorsprong in tact bleef. Na rust waren er weinig kansen voor beide doelen, en trokken de gasten de 0-1 voorsprong over de streep.

Willemsoord voetbalde uit tegen Workum, de koploper in de derde klasse A. Workum kwam met 2-0 voor, maar een fraai schot van afstand van Fabian Oenema betekende een 2-1 ruststand. Na rust was Workum de betere ploeg, en scoorde in blessuretijd nog 3-1. Een goal van Willemsoord werd afgekeurd.    

VHK thuis tegen DKB was in Sint Jansklooster halverwege nog 0-0. De wedstrijd was niet al te best. Na ruim een uur openden de gasten de score, 0-1 door Jay van der Wetering. VHK kreeg daarna zeker kansen. Bij een kopbal van Harne Lassche ging de knikker tegen de lat. DKB kreeg een strafschop, die werd in eerste instantie gestopt door doelman Aron Driessen van VHK. Vanwege te vroeg inlopen mocht de penalty worden overgenomen, maar opnieuw kwam Driessen als winnaar uit de strijd. Ryan Stam zorgde vijf minuten voor tijd uit een vrije trap voor 1-1. En daar zou het bij blijven.    

Vijfde klasse F, NWVV - Blokzijl 5-0, SVBS’77 - FC Assen 2-3. Voor SVBS’77 scoorde Raymond de Jonge twee keer.