Hotel De Pergola merkt gevolgen van coronavirus

Giethoorn – Hotel De Pergola in Giethoorn kreeg voor de maand februari zo’n vijftig annuleringen binnen van Aziatische toeristen. Hoewel de toeristen geen reden voor hun annulering hoeven op te geven, is de link met het coronavirus snel gelegd. „We zijn niet in paniek, maar wel alert”, reageert eigenaresse Miriam Slomp-Dekkers.

Normaal gesproken annuleren ongeveer 8 tot 10 toeristen hun boeking in laagseizoenperiodes als februari. „Dus ja, dat is een aanzienlijke stijging”, vertelt Slomp-Dekkers. Ze zegt de ontwikkelingen van het coronavirus nauwlettend te volgen. Zorgen maakt ze zich voorlopig nog niet. „Het is nu laagseizoen. Het hoogseizoen begint wanneer De Keukenhof opengaat, dat is eind maart. Hopelijk komt het dan allemaal weer op gang. Maar fijn is dit natuurlijk niet. In het laagseizoen is iedere overnachting meegenomen.”

Daar toeristen geen reden hoeven op te geven voor hun annulering is het niet met zekerheid vast te stellen dat het coronavirus roet in het eten gooit. Maar Slomp-Dekkers gaat er wel vanuit. „Soms annuleren Aziatische toeristen, omdat ze hun visum nog niet geregeld hebben. Maar wat nu gebeurt, is wel opvallend. We hopen dat het snel normaliseert.”