Kunstmarkt heeft plek voor extra deelnemers

Steenwijk Kunstenaarsvereniging Kunstkring Steenwijkerland en stichting Kunst en Cultuur Kleine Kerk Steenwijk hebben de handen ineen geslagen. Dit jaar organiseren zij voor het eerst een kunstmarkt in en om de Kleine Kerk in Steenwijk. Inmiddels staan al twintig kunstenaars van de Kunstkring op de deelnemerslijst.

Zij tonen en verkopen hun werken in de kerk en sommigen geven ter plaatse een demonstratie.

De feestelijke opening vindt plaats op donderdag 11 juni, om 1900 uur. Speciale gast is daarbij wethouder Trijn Jongman-Smit. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni zijn de deuren open van 11.00 -17.00 uur. De kunstenaars zijn allemaal aanwezig om met de bezoekers te praten over hun werk.

Extra plaatsen beschikbaar

Omdat de belangstelling voor deelname aan de markt groot is heeft de commissie besloten om op zaterdag ook andere kunstenaars de gelegenheid te geven hun werk te laten zien. Rondom de kerk worden extra kramen opgebouwd, waardoor er extra plaats beschikbaar komt voor ongeveer 15 kunstenaars. Aanmelden kan via info@deklosse.nl

Kunstkring Steenwijkerland

Vereniging Kunstkring Steenwijkerland (KKS) heeft als doel een platform te creëren voor beeldend kunstenaars, waarin kunst in brede zin in al haar uitingen tot haar recht kan komen. De Kunstkring organiseert diverse activiteiten, zoals groepsexposities, atelierroutes en excursies, lezingen en workshops in de regio.