Kleurrijke en inspirerende wintertuindag bij kwekerij Arborealis

Wilhelminaoord Kwekerij Arborealis opent het tuinseizoen met de wintertuindag op zaterdag 29 februari. Kwekerij Arborealis staat bekend om haar brede assortiment zelf gekweekte struiken en planten voor in de tuin.

Als opening van het tuinseizoen organiseert kwekerij Arborealis ook dit jaar weer de graag bezochte jaarlijkse wintertuindag. „We laten deze dag zien hoe je met winterbloeiende heesters, bijzondere takkleuren, schorsstructuren en minder bekende wintergroene planten een tuin kan inrichten die de winter tot een feestje maakt”, laat Kweker Sietske Metz weten.

Sterke planten

„Veel mensen realiseren zich niet dat de wintertuin geen droeve aanblik hoeft te bieden. Er zijn zoveel bijzondere maar sterke planten die juist in de winter op hun mooist zijn. Door deze planten mooi te combineren kun je je tuin ieder seizoen laten schitteren, ook als je geen groene vingers hebt.” Op deze dag zijn er verschillende wintertuin planten te koop waaronder een breed en kleurrijk assortiment toverhazelaars, winterzoet , winterkamperfoelie, winterbloeiende ribes, roze knuffelwilg, meloenboompje en nog heel veel andere bijzondere winterbloeiers en wintergroene planten.

Tuinplezier

Sietske: „Veel tuinliefhebbers staan op het einde van de winter echt te popelen om weer in de tuin aan de slag te gaan, weer of geen weer. Zeker met onze wintertuin planten kun je het tuinplezier een stukje vervroegen. Wij worden in ieder geval telkens weer heel vrolijk van al die kleuren en geuren. Kom lekker rondstruinen. Kleed je dik aan, voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd.”

De Wintertuindag is op zaterdag 29 februari van 10.00 tot 16.30 uur. Kwekerij Arborealis is te vinden aan het Dirk de Ruiterpad 2 in Wilhelminaoord. Toegang deze dag is gratis.

Meer info: www.arborealis.nl