Yin Yoga Sound heeft bijzondere nieuwe workshops

Steenwijk - Manon Lemkes van Yin Yoga Sound geeft op woensdagavond 19 februari een speciale workshop ‘Myofascial Yin Yoga en yoga Nidra, speciaal voor je rug.’ De workshop wordt gehouden in MFC De Zuidwester aan de Gasthuislaan 84; aanvang: 19.30 uur. Voor deze workshop heeft Manon een bijscholing bijgewoond in Dublin bij Jo Phee Yin Yoga.

„Deze training is gericht op het myofascial release of triggerpoints,” vertelt Manon. „Myofascial release gaat naar de diepere levels in het bindweefsel. En triggerpoints zijn een verzameling van opgebouwde spanning die het lichaam zelf niet meer kan loslaten. Deze triggerpoints zitten door het hele lichaam. Met behulp van onder meer fascia ballen worden deze losgelaten. Het is echt fantastisch in combinatie met yin yoga. Yin Yoga is voor mij de yoga die ontzettend veel heeft gebracht en ik ben er vol van. Deze workshop is heel erg goed voor mensen met rugklachten.”

Ook voor de kids organiseert Manon in de voorjaarsvakantie een ouder en kind workshop. Speciaal voor angstige, gevoelige kinderen is er de kans om samen met de ouder oefeningen te doen waar het kind rustiger van wordt en beter kan slapen en kan omgaan met spannende dingen. De workshop wordt gehouden op zondagmiddag 23 februari bij de Buitenhoeve in Eesveen. Er zijn twee groepen: om 9.30 uur is er een workshop, speciaal voor kinderen van 6 /tm 9 jaar en om 11.15 uur speciaal voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Daarnaast zijn er nog workshops Qigong meets Myo Yin Yoga, speciaal voor lever en galblaas, op zondagmiddag 8 maart van 13.00 tot 16.00 uur in Buurthuis Eltekon in Zuidveen, ‘Zacht met Angst’ (inzicht krijgen in je eigen angsten) op 22 maart in Studio Heerengracht aan de Heerengracht 29 in Meppel van 13.00 tot 17.00 uur en ‘Rouw en Yoga met live muziek’, samen met Bety Nicolai van Wij’s Uitvaartzorg en Eelco de Vries, op vrijdagavond 27 maart om 19.30 uur in Doopsgezinde Kerk de Vermaning aan de Onnastraat 10 in Steenwijk.