Gemeente en BCS geven vervolg aan samenwerking

Steenwijkerland De gemeente Steenwijkerland en de Business Club Steenwijkerland (BCS) blijven ook in de periode 2020-2022 samenwerken. Sinds een aantal jaren werkt de gemeente intensief samen met de BCS voor het behalen van gezamenlijke resultaten zoals het realiseren van werkervaringsplaatsen en het op peil houden van de kwaliteit van de bedrijventerreinen.

„Zowel de BCS als de gemeente zijn zeer positief over de samenwerking”, vertelt Wethouder Bram Harmsma. Het levert mooie resultaten op. Zo is mede door deze samenwerking de werkgelegenheid in 2009 gegroeid met ruim 300 fte en zijn er 100 bedrijven bij gekomen.”

Smaakt naar meer

Ook voorzitter van de BCS Jurjen Helfrich is positief: “De resultaten van deze samenwerking smaken naar meer. Daarom zijn we verheugd dat we die de komende jaren voort kunnen zetten. Want er is nog veel te doen. Een behoorlijk aantal mensen staat aan de kant en die willen we ook aan werk helpen.” Naast de arbeidsmarkt wordt ook ingezet op het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers.

Ja-gemeente

„We willen een ja-gemeente zijn. Dit betekent niet dat alles mag, maar als een ontwikkeling, bijvoorbeeld de realisatie van een hotelaccommodatie, goed past bij onze ambities, werken we actief mee”, aldus Bram Harmsma. „Met deze insteek willen we een hoge score bereiken in de landelijke verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente die in het najaar wordt gehouden.” Ook wordt in de samenwerking nadrukkelijk ingezet op mobiliteit en duurzaamheid. Jurjen Helfrich: „Onder de ruim 225 leden van de BCS is veel kennis aanwezig die we hierbij kunnen inbrengen. Daarbij kun je denken aan energietransitie en circulaire economie. Zo wordt het project ‘Zon op dak” samen met de BCS uitgerold.”