Sietze van Hemmen nieuwe raadsgriffier in Ooststellingwerf

Oosterwolde/Willemsoord - Sietze van Hemmen is vanaf 1 maart de nieuwe raadsgriffier van de gemeente Ooststellingwerf. Van Hemmen wordt tijdens de raadsvergadering van 25 februari officieel benoemd. Hij volgt Mirjam van Bergen op.

Sietze van Hemmen werkt sinds begin 2018 als commissiegriffier bij de griffie en is door middel van een detachering tevens werkzaam als griffier (ad interim) bij de gemeente Loppersum. De inwoner van Willemsoord is ook werkzaam als adviseur en projectleider bij Thorbecke BV. Daarvoor was Van Hemmen in 2018 raadsgriffier (ad interim) bij de gemeente Winsum. Daarvoor was hij projectleider binnen de ruimtelijke ontwikkeling en projectleider voor de omgevingsvisie bij de gemeente Weststellingwerf.

Sollicitatieprocedure

Van Hemmen was raadslid voor de ChristenUnie in de gemeente Steenwijkerland  van februari 2013 tot oktober 2017.

De gemeente Ooststellingwerf heeft er voor gekozen de vacature voor raadsgriffier intern open te stellen voor 30 uur per week. Deze werving heeft geleid tot één interne kandidaat.

Mirjam van Bergen zegt haar arbeidscontract op. Zij is raadsgriffier geweest vanaf 16 oktober 2012. In 2010 was zij tevens een aantal maanden raadsgriffier ad interim.