Concert ‘De Immigrant’ te zien in Museum de Proefkolonie

Frederiksoord De Immigrant is de nieuwe productie van het Fries Project Orkest en is te zien op zondag 8 maart om 15 uur in Museum de Proefkolonie. Frans Vermeerssen (dirigent en componist) en Lily Lanser (producent) hebben het thema migratie aangegrepen voor het realiseren van een voorstelling met muziek, koorzang en filmbeelden.

Inspiratiebronnen voor dit project zijn de verhuizing van paupers naar de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe, de film ‘The Immigrant’ van Charlie Chaplin en de hedendaagse vluchtelingenstroom vanuit Syrië naar Europa. Vermeerssen heeft voor dit project nieuwe muziek gecomponeerd, die wordt uitgevoerd door het 25-koppige Fries Project Orkest en het uit Syriërs bestaande New Life Choir uit Groningen. Met deze muziek als uitgangspunt heeft Frits Boersma een montage gemaakt van historische filmbeelden van onder anderen de paupers, met daarbij filmopnamen van Urban dansers Thomas Krikken en Shara Maaskant. Roeli Walraven heeft (lied)teksten geschreven en meegeholpen met de realisatie van deze voorstelling.

Steun in de rug

Het Fries Project Orkest hoopt dat deze productie een steun in de rug is voor al die mensen die huis en haard hebben moeten verlaten en voor diegenen die zich hun lot aantrekken. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via de website www.proefkolonie.nl [1], desgewenst in combinatie met een bezoek aan het museum en/of high tea in het Grand Café.