Culinaire Bunkertocht

Oldemarkt/Paasloo - Restaurant ‘t Binnenhof en Het Hof van Holland organiseren samen een leuke hap & stap wandeltocht op zondag 1 maart. Stralend middelpunt van de tocht is de Kunstbunker van Paasloo.

„We hebben al een paar keer samen evenementen georganiseerd,” vertelt Wilco Verschuren van ‘t Binnenhof, „En dat levert mooie activiteiten op, zoals deze culinaire wandeltocht. De tocht is niet alleen leuk voor toeristen, maar is ook een leerzame kennismaking met het gebied voor mensen die hier in de buurt wonen. Je komt namelijk tijdens de wandeling op plaatsen waar je anders niet komt.”

De Culinaire Bunkertocht start zondag 1 maart vanaf 12.00 uur bij Het Hof van Holland aan de Hoofdstraat 2 in Oldemarkt met een voorgerecht naar keuze: een carpaccio van dun gesneden rund met tomaat, Parmezaan en pijnboompitten, of Noorse gerookte zalmrolletjes gevuld met roomkaas en tonijn, of Griekse salade met tomaat, olijven en Fetakaas (vegetarisch). Daarna wordt er een mooie route door de bossen gewandeld naar de Kunstbunker, waar op locatie ‘t Hof zorgt voor een goed gevulde tomatensoep. Daarna is er een rondleiding bij de Kunstbunker (we gaan niet naar binnen), waar gidsen aanwezig zijn, die de wandelaars van alles kunnen vertellen over het gebied en over het ontstaan van de Kunstbunker en de huidige functie. De wandeling gaat vervolgens naar Restaurant ‘t Binnenhof aan de Binnenweg 12, waar de formatie Maeze de wandelaars trakteert op een sfeervol stukje livemuziek en waar het hoofdgerecht klaar staat. Hierbij kan gekozen worden uit varkenshaas van het Livarvarken, geserveerd met een saus van spek en ui, of Loins van Noordzeekabeljauw met een kruidensaus, of een taartje van paddenstoelen (vegetarisch). De hoofdgerechten worden geserveerd met frites, gratin van aardappelen, warme groente en salade. De laatste etappe van de Bunkertocht gaat terug naar Het Hof van Holland, waar het dessert klaar staat. Hierbij is de keuze uit een sorbet van verse vruchten of een warme consumptie naar keuze met bonbons. De totale route is 11 km. De eerste etappe is 5 km en daarna wandel je nog twee etappes van 3 km.

De kosten voor deze sportieve en culinaire dag zijn € 29,50 (exclusief drankjes). Honden zijn niet toegestaan (daarvoor zijn eventueel alternatieve routes) en ook is de route niet geschikt om te fietsen. De eerste wandelaars kunnen om 12.00 uur starten bij Het Hof van Holland en zijn dan naar verwachting rond 16.00-17.00 uur hier weer terug.