Koffiehuisschaken voortaan iedere donderdagochtend

Steenwijk De koffiehuisschakers van Nijenstede zijn voortaan iedere donderdagochtend vanaf 9.30 uur achter de borden te vinden. In overleg met zorgcentrum Nijenstede is door de enthousiaste deelnemers besloten de 14-daagse bijeenkomst wekelijks te maken.

Nijenstede stelt een aantal tafels in caféruimte De Gouden Engel ter beschikking en Schaakclub Steenwijk zorgt voor het materiaal.

Kanshebbers op de titel

Wim Rehorst won de laatste periode maar is door ziekte dit winterseizoen op achterstand geraakt. Grote kanshebbers op de titel over 6 weken zijn Jaap de Koning met 4,5 uit 6, Marius Bijkerk met 4 uit 5 en Frans de Groot met 3,5 uit 4. Roelof Kreulen speelde weliswaar de meeste partijen (7) maar heeft daaruit 3 punten. De anderen staan op achterstand.

Nieuwe deelnemers en toeschouwers zijn welkom

Uiteraard zijn nieuwe deelnemers en toeschouwers altijd welkom. Er kan op ieder moment ingestapt worden in de competitie want waar het de koffiehuisschakers vooral ook om gaat is het plezier in het spel onder het genot van een kopje koffie. Het komt dan ook regelmatig voor dat een tegenstander toestemming geeft een bar slechte zet of misgreep te herstellen.