Joachim Westenbroek krijgt Valentijntaart

Steggerda - Joachim Westenbroek uit Steggerda is vrijdagochtend (14 februrai) verrast met een Valentijntaart van GroenLinks Weststellingwerf. Jaarlijks wordt deze taart uitgereikt.

Dit gebaar is een compliment voor de inspanningen die deze vrijwilliger leverde voor het verbeteren van de biodiversiteit en de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups. Westenbroek maakte 300 nestkastjes en hing deze eind januari op aan eikenbomen in het dorp in de hoop dat er veel vogels gebruik van gaan maken dit voorjaar. De verwachting is dat de vogels de eikenprocessierupsen eten waardoor er minder overlast zal zijn. De gemeente Westerveld heeft inmiddels positieve ervaringen met deze aanpak in een proefgebied.

GroenLinks is blij met dit initiatief in Steggerda. Naar aanleiding van de succesvolle thema-avond die GroenLinks in januari organiseerde over dit onderwerp wordt er binnenkort een stichting opgericht. Deze stichting wil de biodiversiteit en het beheren van de eikenprocessierups meer onder de aandacht van de inwoners brengen met praktische tips, acties en projecten zoals het bouwen van nestkastjes.