Unieke kans voor huurders en starterskoop in Scheerwolde

Scheerwolde - Plaatselijk Belang Scheerwolde, Gemeente Steenwijkerland en Wetland Wonen hebben voorbereidingen getroffen om 8 nieuwe sociale huurwoningen en 3 starterskoopkavels te realiseren aan De Brink en Schoolstraat in het centrum van Scheerwolde.

Uit de inloopavond over woningbouw in Scheerwolde, een informatiebijeenkomst voor belangstellenden en een enquête is gebleken dat er op deze plek behoefte is aan betaalbare huur- en koopwoningen. Daarom zijn Plaatselijk Belang, Gemeente Steenwijkerland en Wetland Wonen begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden en maken van eerste schetsen voor dit nieuwbouwplan.

Droomhuis

Gemeente Steenwijkerland en Wetland Wonen bieden potentiële kopers en huurders de mogelijkheid om hun droomhuis mede vorm te geven. Voor de sociale huurwoningen gaat Wetland Wonen in gesprek met de toekomstige huurders. Hebben zij behoefte aan een seniorenwoning of eengezinswoning? Wat zijn hun wensen voor de keuken, badkamer en toilet? Zo staat het nieuwbouwplan nog niet vast, maar wordt het plan gemaakt samen met de potentiële bewoners.

Inschrijven is nog mogelijk

Huurders en kopers die willen wonen in een nieuwbouwwoning in Scheerwolde, waarbij ze mee kunnen denken over de indeling van de woning kunnen zich tot maandag 2 maart inschrijven. Voor de sociale huurwoningen kan dat bij Wetland Wonen via het telefoonnummer (0527) 249 710 of info@wetlandwonen.nl. Kandidaat-kopers die interesse hebben in een starterskoopkavel kunnen contact opnemen met de Gemeente Steenwijkerland door te bellen naar (06) 12 99 43 81.

Bij voldoende aanmeldingen zal de start van de bouw naar verwachting eind 2020 plaatsvinden.