Groen licht voor de Bijentuin

Steenwijk Goed nieuws voor het Bijentuin-project van Tafelronde 93: „Vanuit de gemeente hebben we groen licht gekregen om onze plannen verder vorm te geven”, laten Bas Bottenberg en Niels Lubbinge van de serviceclub weten.

„De Bijentuin is nu in ontwikkeling. We hebben na de winterstop op 15 februari weer een goede basis gelegd voor een bijentuin met een diversiteit aan bloemen en planten, speciaal gericht op de bij.”

Handen uit de mouwen

De werkzaamheden zijn in volle gang. Afgelopen zaterdag hebben de mannen de handen uit de mouwen gestoken op de Steenwijker kamp. Er is verharding aangebracht, het eerste deel van de wal is afgemaakt, de eerste boom is geplant en er is een leemvijvertje aangelegd.

Morgen (zaterdag) wordt de wal afgemaakt en worden de overige bomen en struiken geplant. Wanneer de grond droog genoeg is wordt het bloemenmengsel gezaaid. Het streven is de Bijentuin in mei 2020 te kunnen openen.

Bijdragen aan biodiversiteit

Wat is ook alweer de Bijentuin Steenwijk? Tafelronde 93 Steenwijk heeft in 2019 een perceel van circa 1.600 m2 aangekocht voor de ontwikkeling van de Bijentuin. De wilde bij heeft het moeilijk in Nederland. De Bijentuin moet een bijdrage leveren aan de biodiversiteit en moet ook bijdragen aan de bewustwording van het probleem.

Om geld op te halen gaan de leden van Tafelronde 93 de komende tijd diverse activiteiten ontwikkelen. „We zijn op zoek naar sponsoren en in oktober organiseren wij wederom de TafelTourTocht. De inschrijving hiervoor opent binnenkort.”

Vrijwilligers zijn welkom

De mannen steken uiteraard zelf de handen uit de mouwen voor het beheer en onderhoud, maar er is ook ruimte voor vrijwilligers om in goed overleg een steentje bij te dragen. Geïnteresseeren kunnen zich opgeven via het e-mailadres: bestuur@rt93.nl.