Autobedrijf van Essen heeft nieuwe locatie

Steenwijkerwold - „Een vervelend ongeluk”, zo omschrijft eigenaar Mark van Essen de uitslaande brand die op 7 februari een deel van zijn autobedrijf verwoestte. Gelukkig werd er 200 meter verderop in dezelfde straat al snel een nieuwe locatie gevonden. „We zitten nu aan de Oldemarktseweg 82 en zijn weer volledig aan het werk.”

Sinds de brand is het autobedrijf erg druk geweest. Stilstaan bij wat er gebeurd is hebben ze nog niet kunnen doen. „Daar hebben we eigenlijk nog geen tijd voor gehad”, vertelt Mark. „Het was wel even schrikken natuurlijk, maar het moet denk ik allemaal nog even bezinken. We zijn direct gaan zoeken naar een nieuwe locatie. Vorige week dinsdag kregen we de sleutel en sindsdien zijn we druk aan het werk om het allemaal klaar te maken.” De garage was alweer een poosje open, maar sinds vandaag is het autobedrijf weer volledig aan het werk. „Gisteren hebben we de bruggen overgezet, dus nu kunnen we alle werkzaamheden weer oppakken.”

Ongeluk

Twee weken geleden ging het tijdens werkzaamheden aan het dak van de werkplaats fout, een ongeluk waar de betreffende dakdekker volgens Mark weinig aan kon doen. Hij neemt hem dan ook niets kwalijk. „Tijdens het dakleer plakken ging het fout. De man zit al 40 jaar in het vak, er was hem nog nooit wat overkomen. Hij was ook één van de beste vrienden van mijn vader, dus hij trekt het zich ook persoonlijk aan, hij slaapt er niet van. Zoiets kan nou eenmaal gebeuren, het is een ongeluk. Wat kun je daar nou aan doen? Het is nu aan de verzekering. Wij moeten er gewoon het beste van maken.”

Schade

De schade heeft de garage enigszins kunnen beperken, maar werken op de oude locatie waar het bedrijf al sinds 1986 gevestigd zat is niet meer mogelijk. „In principe hebben we de spullen uit de werkplaats, de computers en het klantenbestand allemaal kunnen redden”, zegt Mark. „We kunnen er alleen niet meer werken, zo is het nou eenmaal. De winkel is wel verloren gegaan, dus ook het materiaal wat erin stond, maar dat kunnen we gewoon weer bestellen. Het belangrijkste is dat wij nu weer aan het werk kunnen.”

Alle klanten van Autobedrijf van Essen krijgen nog een brief thuis gestuurd. Het bedrijf is geopend aan de Oldemarktseweg 82 en bereikbaar op het gebruikelijke telefoonnummer: (0521) 589 451 en via info@autobedrijfvanessen.nl.