Steenwijkerwold kan straks buiten fitnessen

Steenwijkerwold – De toestellen zijn besteld: Steenwijkerwold krijgt een outdoor fitnesspark. Dat houdt in dat mensen in de frisse buitenlucht kunnen sporten. „Er is een grote wens en behoefte naar het bevorderen van activiteiten in het dorp en het uitbreiden van sportmogelijkheden”, signaleerde de Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold.

Initiatiefnemers vanuit het dorpsbelang waren Henriette ten Lande-Winters, Jan Otten en Frits Blok. Zij werkten de afgelopen twee jaar aan het ontwikkelen van het plan voor het zogeheten outdoor beweegpark. Zij signaleerden de wens om meer activiteiten in het dorp en in het bijzonder een uitbreiding van de sportmogelijkheden.

„Ook om ontwikkelingen als vergrijzing zo lang mogelijk uit te stellen en een ongezonde leefstijl tegen te gaan.” Door middel van een multifunctioneel beweegpark hoopt het dorpsbelang een sportieve ruimte te creëren die toegankelijk is voor iedereen, zowel overdag als in de avonduren.

Doelgroepen voorzien

Het outdoor fitnesspark omvat negen toestellen, die geplaatst worden naast de jeu de boulesbanen tussen Hoogthij en verzamelgebouw Woldleithe. Door de centrale ligging van het beweegpark worden op deze manier alle verschillende doelgroepen in Steenwijkerwold zo goed mogelijk voorzien. Bovendien kunnen de diverse sportverenigingen gebruikmaken van de toestellen als aanvulling op de bestaande trainingen.

De realisatie van het beweegpark wordt ondersteund door Stimuland, Sportservice Overijssel en de provincie. Deze partijen trekken samen op om maatschappelijke initiatieven zoals het beweegpark in Steenwijkerwold mogelijk te maken. Stimuland werkt met zogeheten 4D-makelaars, die initiatiefnemers adviseert en helpt. Onderliggend doel is om het platteland vitaal en sportief te houden. “Of het nu gaat om een initiatief dat nog in de kinderschoenen staat of dat klaar is voor een volgende stap. Iedereen met een plan voor de verbetering van zijn of haar leefomgeving kan een beroep op ons doen”, stelt 4D-makelaar Rienke Vedders-Dekker.

Een ander voorbeeld van een dergelijke maatschappelijk initiatief is de Blijf Mobiel Beurs, die vorig jaar oktober in De Meenthe werd gehouden. Ook Spiekerdorp Wanneperveen en de Belevenistafel in dorpsservicecentrum De Landerijen komen voort uit zulke initiatieven.

Spreekuur in De Zuidwester

Mensen met soortgelijke initiatieven, kunnen terecht op het spreekuur van de 4D-makelaar van Stimuland, Sportservice Overijssel en de provincie Overijssel op donderdag 27 februari 2020 van 09.00 tot 13.00 uur in mfc De Zuidwester in Steenwijk. Aanmelden kan via info@stimuland.nl