Steggerda dompelt zich onder in carnaval

Steggerda - Carnaval barstte ook los in Steggerda. Dat gebeurde onder leiding van prins Mattinus den Eerste.

De prins deed dat samen met zijn hofdames Astrid Borg en Emily Fluitman en de raad van elf van de Bûtenbieners. Zaterdag in de vooravond werd er afgetrapt in Wolvega bij de bewoners van Lyklema Stins met oude carnavalsmuziek en polonaises met als voorganger de prins zelf. Hierna verplaatsten de Bûtenbieners zich naar de feestzaal in Steggerda om daar het feest te openen.

Raad van Elf

De vele verklede aanwezigen waren getuige van hoe de prins en raad van elf opkwamen. Na de gebruikelijke handelingen, was het tijd voor de proclamatie. Hierin las de prins de elf zotte regels voor waaraan ieder zich dient te houden tijdens het carnavalsweekend. Na al deze plichtplegingen was het tijd voor feest met de muzikale klanken van de band Zie Zeau die de stemming er vlot in hadden.

Duo Elfstedentocht

Tijdens de pauze reikte de jury, onder leiding van Theo en Karin Oenema met Inge Vuist en Ageeth Ensing, de prijzen uit voor de mooist verkleden. Bij de eenlingen was de eerste prijs voor Aron Hornstra als prins kernaval, bij de duo’s ging de eerste prijs naar Manon Smale en Lisanne Boscha als duo Elfstedentocht en bij de groepen ging de eerste prijs naar Nienke Demmink & co . Zij brachten een Sesamstraat ode aan meneer Aart.

Familiedag

De zondag stond vanaf 14.33 uur in het teken van de familiedag. Hier waren de kleinste Bûtenbieners en ouders en grootouders aan de beurt om in de polonaise te gaan met de prins en zijn gevolg. Ook waren er leuke spellen met ballonnen en wc-papier en was er een prijsuitreiking voor de mooist verkleden.

Tik tok girls

De eerste prijs voor 1 tot jaar 5 was voor Guusje Doorn als flamingo en in de categorie van 6 tot 11 jaar ging de eerste prijs naar Eva Stuiver als jeukrups. Bij de duo’s was het raak voor Lotte en Fleur als de tik tok girls en bij de groepen grepen Pieter, Rinze, Renate, Sophie en Owen de eerste prijs als Schatjes van de zee. Hierna was het tijd voor ranja en dj Ruud die met zijn muziek het feest compleet maakte.

Prins Mattinus, in het dagelijkse leven Martijn Doorn, was zeer tevreden op het verloop en de vele bezoekers.