Stilstaan bij Rouw met Yoga & Muziek

Steenwijk - Bety Nicolai van Wij’S Uitvaartzorg, Manon Lemkes en Eelco de Vries van Yin Yoga Sound organiseren op vrijdagavond 27 maart een bijzondere workshop in De Vermaning aan de Onnastraat 10. De workshop Rouw met Yoga & Muziek is van 19.30 tot 22.00 uur.

Deze avond staat in het teken van verlies in je leven. Verlies van een dierbaar iemand of bijvoorbeeld je gezondheid; afscheid nemen van wat zó waardevol is veranderd je leven voorgoed. Of we nu vluchten in ons dagelijks leven, het werk of we verliezen onszelf in de pijn en verdriet, iedereen gaat er anders mee om. Er is geen handboek die ons vertelt hoe je met pijn, verdriet en verlies om moet gaan. Ieder neemt daar zijn eigen tijd en ruimte voor. Het is van belang dat je goed voor je zelf zorgt.

Yoga

Yoga kan hierbij ondersteuning bieden. Het voelen van onze voeten laat ons sterker op de aarde staan waardoor we ons zelf niet verliezen in de pijn en verdriet. Met zachte tai chi bewegingen gericht op elke wind richting gaan we ruimte maken in onszelf. Deze ruimte zorgt ervoor dat we kalmeren. De zachte yin yoga poses helpen om nog meer contact met het lichaam te maken. We eindigen met een Yoga Nidra die ons helpt om even in de rust en ontspanning te zakken, zodat het verdriet en de pijn van het verlies mag verzachten.

Gedicht & live muziek

Bety Nicolai van Wij’S Uitvaartzorg zal beginnen met een kort passend verhaal. Eelco de Vries zal deze avond muzikaal begeleiden op de handpan. Iedereen mag deze avond een kaarsje aansteken om zo symbolisch de weg naar het licht aan te geven. Ook mogen deelnemers hun eigen gedichten of verhalen meenemen. Deze mogen ze voorlezen of kunnen door ons worden voorgelezen.

Afsluiting: Met thee en wat lekkers

Voor wie:

De training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met sterfelijkheid en afscheid. Of dit nu is veroorzaakt door het overlijden van een dierbare of het verlies van bijvoorbeeld je gezondheid. Jong of oud, man of vrouw, niemand is gevrijwaard van verlies en verdriet. Iedereen is welkom.

Waar:

Doopgezinde kerk de Vermaning,

Onnastraat 10 Steenwijk

Vrijdag 27 maart 19:30-22:00

Kosten:35 euro

Opgave of meer informatie: bety@wijsuitvaartzorg.nl of info@yinyogasound.nl

Tel: 06-36135779 of 06-51014657