‘Ik heb me in geen tijden zo vermaakt’

Steenwijk De twee bands die vrijdag in Poppodium de Buze speelden konden rekenen op veel positieve reacties, zoals “Ik heb me in geen tijden zo vermaakt”.

Het spits werd afgebeten door de grungeband Emote. De drie heren uit Leeuwarden kwamen prima op stoom en de band werd dan ook hartelijk ontvangen door het aanwezige publiek. Wat met name opviel was de luchtige presentatie van de frontman van Emote. Hij wist met leuke humor het publiek al snel naar voren te krijgen. Prima bandje was de algemene reactie.

Wervelende show

Daarna was het de beurt aan Pene Corrida. De uit Dordrecht afkomstige formatie speelt compilaties van uiteenlopende genres, die men vakkundig ombouwt naar de Metal en Rock muziekstijl. Van Backstreet Boys tot Slayer, alles komt voorbij. Het was een wervelende show, waarbij de interactie tussen de twee zangers een lust voor oog en oor is. De band kreeg, het normaal gesproken toch wat afwachtende Buze-publiek, al snel met een brede glimlach aan de polonaise.

Nog een keer terug in de Buze

Muzikaal klopt alles. De overgangen in de zo genoemde mashups, zijn subliem goed en kloppen als een bus. En dat is een kunst als je via Lady Gaga, langs Toto, naar Adèle gaat. De “Oldskool Metal mashup” met o.a. Metallica, Slayer en Iron Maiden ging er bij het publiek uiteraard in als zoete koek. Pene Corrida is bij uitstek geschikt om voor de rockliefhebber een feestje te bouwen en verdiend absoluut de grote podia en feesttenten. Maar eerst komen ze nog een keer terug in de Buze. Wanneer wordt binnenkort bekend.

Op Goede Vrijdag (10 april) komen er weer drie metalbands naar de Buze: Menschwalsch, Putrefied Corpse en Infantry.

Entree in de voorverkoop €5,- via www.buze.nl