Met de camper op pad?

Met deze apps ben je voorbereid!

1. Campercontact

Met Campercontact vind je in meer dan 50 landen campings, camperplaatsen en serviceplaatsen. Met bijna 30.000 locaties heeft deze app het grootste aanbod. De meerwaarde van Campercontact is echter de actieve community die erachter schuilgaat. Er zijn veel reviews te vinden waardoor je niet snel voor verrassingen zult staan.

 

2. Google Maps

Een navigatiesysteem speciaal voor de camper is natuurlijk de beste optie, zeker voor grotere campers om bijvoorbeeld lage tunnels en te smalle wegen te vermijden. Maar wil je een app gebruiken, dan staat deze wereldwijd het meest gebruikte navigatie-app bovenaan. Met Google Maps heb je de informatie van Google tot je beschikking en dat is veel. Héél veel. Denk aan openingstijden van restaurants, actuele verkeersinformatie en zelfs vertrektijden voor het openbaar vervoer en fietsroutes. Wel zo handig voor een stedentrip als de camper de stad niet in komt. Vergeet niet om af en toe de optie ‘snelwegen vermijden’ te gebruiken. Het duurt iets langer, maar je komt langs veel mooiere routes.

 

3. Spotify

Met Spotify stel je je eigen afspeellijst samen, of je luistert naar een van de vele kant-en-klare lijstjes. Wil je dataverbruik besparen en heb je een Premium abonnement, dan kun je de afspeellijsten ook vooraf downloaden. Zo heb je overal en altijd muziek ter beschikking die bij je (be)stemming past.

 

4. Guides by Lonely Planet

Reis je zonder vooraf bepaalde bestemming en weet je nooit waar je belandt, dan kan een reisgids-app erg handig zijn. Je hoeft dan niet vooraf boekjes te kopen, maar je downloadt de app en hebt zo elke locatie in je broekzak zitten. Lonely Planet verzamelt al jaren informatie over de leukste plekjes en heeft deze nu ook in een app beschikbaar. Het verschil met veel andere apps is dat er kwalitatief goede informatie op staat en de app niet alleen afhankelijk is van bijdrages van gebruikers.

 

5. Yelp

Je hebt de hele dag achter het stuur gezeten en komt ‘s avonds aan op de plek van bestemming. Eigenlijk heb je geen zin meer om te koken. Dat is het moment om Yelp te gebruiken. Hiermee zoek je de beste restaurants in de buurt. Yelp heeft een erg actieve community, dus bijna elk restaurant heeft wel een nuttige review.

 

6. Camper Leveler

(van Eland apps)

Misschien wel dé app voor camperaars (met Android telefoons). Naast de functie om de camper waterpas te zetten, zit er ook een hulpmiddel in om te bepalen aan welke kant van de camper de zon opkomt en ondergaat. Ook handig is de checklist waarmee je kunt nalopen of alles klaar is voor vertrek. Voor iPhonegebruikers is er de vergelijkbare, maar wel betaalde app Camperset. Net als bij Camper Leveler, kun je in deze app de wielbasis aangeven, zodat je precies weet welk wiel met hoeveel centimeter verhoogd moet worden. Deze app is wel Engelstalig.

 

7. SatFinder

Heb je een schotel-tv in de camper dan is het natuurlijk fijn om de juiste satelliet te kunnen vinden. In deze app kun je invoeren welke antenne je hebt, welke satelliet je zoekt en met de camerafunctie kijk je nauwkeurig of er geen obstakels in de weg staan.

 

8. AccuWeather

De naam zegt het al. Dit is de meest accurate weer-app. Vooral je locatie wordt erg nauwkeurig bepaald en lokale buien worden goed weergegeven.

 

9. iTranslate (betaalde versie)

Natuurlijk kun je vertaal-apps gebruiken om te vragen waar de wc is, maar wist je dat je met deze app ook hele menukaarten met je camera kunt vertalen? Zelfs Chinese, Japanse en Koreaanse tekens worden herkend.

 

10. XE Currency

XE Currency uploadt elke minuut de actuele wisselkoersen, zodat je altijd de juiste prijzen tot je beschikking hebt. Er is een betaalde versie beschikbaar, maar als je de reclames niet erg vindt, is de gratis versie prima.

 

11. Polarsteps

Met Polarsteps kun je precies bijhouden waar je geweest bent. De app heeft een slimme manier gevonden om zonder al te veel batterijverlies je locatie te volgen. Voeg vervolgens je foto’s toe en je hebt een dagboek van je reis. Je kunt ook een geschreven dagboek bijhouden in de app en je reis delen met het thuisfront.

 

12. Roadtrippers

Het idee achter Roadtrippers is dat de leukste herinneringen aan reizen ontstaan tijdens een omweg. De app verzamelt bijzondere, gekke en bizarre plekjes waar de gemiddelde toerist niet snel heen zal gaan. Europa is nog een wat ondergesneeuwd continent op deze app, maar als je ooit een roadtrip door de VS gaat maken, is Roadtrippers een must.