Snackbars zetten in op bezorging

Steenwijk - Ook de snackbars hebben de deuren gesloten, maar niet getreurd: de friet en snacks zijn gewoon verkrijgbaar, maar dan via de bezorgservice van de verschillende snackbars.

Ook bij Carambar aan de Meppelerweg 9 kun je nu niet je patatje opeten. „En uiteraard is het café gesloten,” vertelt Jan Ebink. „Wel kun je bestellen en je bestelling hier komen afhalen of ik kom het gewoon brengen! . Bezorgen is voor ons niks nieuws, wij bezorgen al sinds 2012, en nu ligt daar meer de nadruk op. Wat ikzelf wel mooi vind in deze tijd is de saamhorigheid. Als snackbarhouders hebben we goed onderling contact, we praten met elkaar. Wij voelen ons één met de rest. Normaliter werk je toch voornamelijk voor je eigen toko, maar nu doen we het meer samen. Zelf oplossingen bedenken in deze moeilijke tijden: dat is ook ondernemerschap. Wij wensen iedereen veel sterkte. We hebben onze openingstijden verruimd van 10.00 uur ‘s morgens tot middernacht voor bestellingen. Bij ons kun je telefonisch bestellen via 06 17570205 (of stuur een appje) of via snack delivery steenwijk.

Michel’s American Diner aan de Doelenstraat 16 is ook gesloten, maar laat weten zich nu volledig te gaan inzetten op de bezorging. De bezorgtijden zijn op dinsdag, woensdag en zondag tussen 16.00 en 21.00 uur, op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11.30 en 21.00 uur. Bestellen kan via https://bestellen.michelsamericandiner.nl of via de app. Telefonisch bestellen en laten bezorgen kan ook via 0521-513366. „En uiteraard blijven we intern de nodige voorzorgsmaatregelen nemen,” laat Michel via Facebook weten.

Bestaria aan het Schar 1a bezorgt in deze periode ook aan huis, maar is daarnaast ook open voor afhalen. Op zondag, maandag en dinsdag wordt er tussen 16.00 en 21.00 uur bezorgd en op de overige dagen tussen 11.30 en 21.00 uur. Bestellingen kunnen geplaatst worden via de website https://shop.e-food.nl/steenwijk/bestaria-steenwijk, maar ook telefonisch via 0521-511414. 

Ook bij Snackbar Eefje en Apjan aan de Scholestraat wordt aan huis bezorgd. "We blijven voor jullie bakken,alleen nu wordt het aan huis gebracht in plaats van dat je het bij mij aan de bar kunt bestellen en opeten," aldus Petra Piest. "Vrijdag, zaterdag en zondag tussen 16.30 en 20.00 uur kunt u telefonisch bestellen en wordt uw eten bij u thuis bezorgd. Bestellen via het telefoonnummer 0521515649 of 0624838240. Het mag ook bij de snackbar worden afgehaald.'

En ook bij cafetaria De Honingpot kun je je bestelling telefonisch doorgeven via 510034 en bij de zij-ingang ophalen.

Bij fastfoodketen McDonalds is alleen de McDrive open. Het restaurant aan de Woldmeentherand 21 is gesloten, maar de McDrive is dagelijks geopend van 7.00 uur tot 1.00 uur (op vrijdag en zaterdag tot 3.00 uur). „Maar we zijn alleen geopend voor automobilisten,” vertelt medewerker Rob. „We mogen echt alleen bestellingen opnemen van mensen vanuit de auto. Dus niet van fietsers en voetgangers.”