Klasse Inzicht kijkt terug op goed eerste jaar

Tuk - Financieel adviseurs Ineke Eleveld (62) en Klaske de Vries (54) hebben in januari 2019 Klasse Inzicht opgericht. Vanuit dit bedrijf geven zij hypotheekadvies, financieel advies en maken zijn financiële planningen voor particulieren en bedrijven.

Het leverde hen zo veel opdrachten op, zodat zij sinds kort Karin Tijssen twee dagen per week hebben ingehuurd om hen administratief te ondersteunen. Zij is een oud-collega van Ineke en Klaske. Gezamenlijk hebben zij 110 jaar ervaring opgedaan bij de Rabobank. 

„Kan ik eerder stoppen met werken?” is een vraag, waarmee werknemers afgelopen jaar vaak aanklopten bij Klasse Inzicht. „Wij kunnen voor hen uitrekenen of het mogelijk is om eerder te stoppen door het pensioen naar voren te halen, bij te lenen of vermogen op te bouwen,” legt Klaske uit. Ineke voegt daar nog aan toe: „De rente is historisch laag, het loont daarom vaak om de hypotheek te veranderen. Je betaalt dan wel een boete, maar je maandelijkse lasten kunnen wel de helft lager worden.”

Werknemers die overwegen om voor zichzelf te beginnen, kunnen ook bij Klasse Inzicht terecht voor advies. „Laat eerst door ons uitrekenen of dat financieel haalbaar is. Je kunt daarna veel beter beslissingen nemen en plannen maken. Een goed overzicht, geeft zoveel rust,” aldus Klaske.

Klasse Inzicht kan ook ouders advies geven, die overwegen om hun kinderen te helpen bij de aankoop van een woning. Klaske vertelt: „Dat kan door een schenking of extra lenen, maar we kunnen ook bekijken of het mogelijk is om de overwaarde van je eigen woning door te lenen aan je kind. Je creëert zo je eigen familiebank.” Volgens Ineke is dit een uitkomst voor jongeren met een studieschuld, die daardoor minder geld kunnen lenen.

Klasse Inzicht opereert onafhankelijk en brengt voor iedereen het complete persoonlijke financiële huishouden in beeld. Meer informatie: www.klasseinzicht.nl