Alleen maar toch samen met een groepsreis

Een groepsreis is een goed alternatief voor wie liever niet alleen of met z’n tweeën op vakantie gaat. Ze zijn er in alle soorten en maten: van bootreizen en stedentrips tot safari’s en fietsvakanties.

Boek je een reis via grote, bekende reisorganisaties zoals Kras, Fox of Djoser, dan is de kans groot dat je in een gevarieerde groep komt met zowel alleenstaanden als stellen van uiteenlopende leeftijd. Er zijn ook groepsreizen speciaal voor ouderen. Voorbeelden hiervan zijn seniorenreizenonline en

Ouderen & Senioren Reizen.

Naast algemene groepsreizen, waarbij je een rondreis maakt door een bepaald land of gebied, kun je kiezen voor themareizen zoals een wandel- of fietsvakantie. Themareizen zijn in opkomst; ook als je niet zo sportief bent aangelegd is er van alles te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een kook- of historische reis.

 

Ben je alleen en wil je graag andere alleenstaanden om je heen? Singlereizen zijn speciaal bedoeld voor deze doelgroep. Ook zijn er aangepaste groepsreizen voor senioren die (extra) zorg nodig hebben. Op deze reizen is gekwalificeerde begeleiding aanwezig die kan assisteren. Andere reizen bieden de mogelijkheid om een mantelzorger mee te nemen. Voorbeelden zijn Allegoeds Vakanties en Het Vakantiebureau.

 

Een groepsreis is helemaal uitgestippeld en vervoer en verblijf zijn geregeld. Je reist onder begeleiding van een gids die de route en de omgeving kent, die voor een goed verloop van de vakantie zorgt en bij wie je terecht kunt met vragen of problemen. Daarnaast is een groepsreis gezellig: je hebt altijd aanspraak.

 

Op een groepsreis kun je niet doen of laten wat je wilt. Er zijn dagen die vrij invulbaar zijn, maar je zit wel vast aan een reisschema. Daarnaast weet je natuurlijk niet wie er bij je in de groep zit.

 

Hoe groot de groep is, verschilt per reis. Kleinere groepen bestaan vaak uit zo’n 18 tot 20 personen, terwijl grotere groepen wel 38 deelnemers kunnen hebben. Dit is sterk afhankelijk van het soort reis en de aanbieder. Bij sommige reisorganisaties kun je vooraf informatie krijgen over het aantal deelnemers en de leeftijdscategorieën.

 

Met name groepsreizen naar verre landen hebben een wat langere reisduur. Dit maakt de drempel in het begin vrij hoog. Maar er zijn ook reisjes  van een lang weekend of een midweek. Zo kun je eerst eens testen of een groepsreis iets voor je is.

BRON: IkWoonLeefZorg