Burgemeester spreekt Westervelders bemoedigend toe

Diever - Burgemeester Rikus Jager heeft vanavond voorafgaand aan de Politieke Avond de inwoners van Westerveld bemoedigend toegesproken. Hij deed dit in een vrijwel lege raadszaal. Slechts enkele politici waren aanwezig bij de raadsvergadering.

Burgemeester Jager sprak over ‘de barre tijden die we op dit moment beleven’. "Je mag elkaar niet meer ontmoeten, blijf thuis, ga niet naar je werk, geef elkaar geen hand, je mag je (groot)ouders niet bezoeken, ga niet winkelen, je mag elkaar niet even knuffelen hoe graag je dat ook zou willen. Je buren mag je groeten van achter het raam. Niet even bij elkaar de tuin in lopen. De gewone dingen mogen niet (meer). Juist op zulke momenten hebben we elkaar nodig en willen we even die schouder van de ander zoeken. Kan dat nog?”
De vraag die de burgemeester zichzelf had gesteld, beantwoordde hij instemmend. "Gelukkig hebben we de mogelijkheid van videobellen, skypen, Whatsappen, en gelukkig kan gewoon even bellen natuurlijk ook. Meer dan ooit hebben we elkaar nodig; staan we schouder aan schouder (figuurlijk door de nu geldende 1,5 meter afstand); doen we wat de deskundigen van ons vragen. Want we zijn samen op zoek naar het licht aan het eind van de tunnel. Nu ontdekken we de waarde van het elkaar ontmoeten, het elkaar nodig hebben; de Chinese artsen helpen hun Italiaanse collega’s; wereldwijd zoeken artsen samen naar een middel om deze ziekte te bestrijden. Het lijkt op 'Noaberschap', zoals wij dat altijd gelukkig kenden en nóg kennen.”
De burgemeester wees er op dat de Westervelders samen door deze moeilijke tijden gaan komen. "Samen gaan we het licht aan het eind van de tunnel zien; we houden elkaar vast. Ik houd van u allemaal. Ik wens u heel veel sterkte en hopelijk tot spoedig ziens.”