Zorggroep Oude en Nieuwe Land wint donatie ‘Help Nederland vooruit’

Steenwijk Zorggroep Oude en Nieuwe land is de regionale winnaar van het project ‘Help Nederland vooruit’ en ontvangt daarom een donatie van 5.000,- van het ING Fonds. Met deze donatie gaat de Zorggroep meer technologie inzetten, die het mogelijk maakt dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en die het leefplezier van mensen vergroot.

In februari deed Zorggroep Oude en Nieuwe Land een oproep om op haar te stemmen als deelnemer van het project ‘Help Nederland vooruit’ van ING Nederland. Hier heeft het publiek massaal gehoor aan gegeven. De Zorggroep heeft het grootste aantal stemmen van de regio en is daarmee de winnaar van de cheque. „Wij willen het ING Fonds en iedereen die op ons gestemd heeft bedanken”, vertelt bestuurder Albert Hilvers. „In deze tijd waarin het coronavirus ons in de greep heeft, mag er ook ruimte zijn voor positief nieuws. We zijn blij met deze mooie donatie.”

Technologie in de zorg

De donatie krijgt een goede bestemming. Zo wil de zorgorganisatie meer technologie inzetten, die eraan bijdraagt dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en die het leefplezier van mensen vergroot. Denk hierbij aan het werken met sociale zorgrobots, signalering bij vallen en beeldbellen. Deze technologie moet aangeschaft en getest worden. De donatie zorgt ervoor dat hier nu meer ruimte voor is. Hilvers: „Zorggroep Oude en Nieuwe Land is voortdurend in ontwikkeling om de best passende zorg te bieden, nu én in de toekomst.”

Betrokken zorg

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van advies- en behandeling, verzorging en verpleging thuis, jeugd en maatschappelijk werk en wonen en zorg in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit de kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid biedt de organisatie Betrokken zorg. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen.