Wij gaan op berenjacht!

Steenwijk - Overgewaaid vanuit Australië, het Verenigd Koninkrijk en België nu ook in Steenwijk: berenjacht! De inspiratie voor dit idee is het populaire prentenboek “We gaan op berenjacht”, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Het coronavirus beperkt veel activiteiten, maar wandelen met het gezin mag. Om het wandelen wat leuker te maken is er wat extra creativiteit nodig. Op berenjacht dus!

De regels zijn simpel

De regels van de berenjacht zijn simpel: plaats een beer of andere knuffel bij je eigen raam, en zoek tijdens een wandeling in jouw buurt naar andere beren.

Facebookroep met de locaties

Om het voor alle ouders overzichtelijk te houden heeft Rendi Muis samen met Esther Hendrikse – Schuurman de facebookgroep wij gaan op berenjacht in Steenwijk aangemaakt. Hier vind je foto’s en locaties van beren bij jou in de buurt.

Oproep: Zet ook een beer voor je raam!

Esther: „Dinsdag hoorde ik voor het eerst van dit idee, en ik heb gelijk een beer voor het raam neergezet. Mijn dochter was zo enthousiast dat ze direct op pad wou en overal briefjes op wilde hangen zodat alle kinderen mee kunnen doen. Om het voor de kinderen leuk te maken, zou het heel gaaf zijn als we veel beren neer gaan zetten. Word lid van de groep op Facebook, vraag mensen uit jouw omgeving of ze ook een beer voor het raam willen zetten en zeg het voort.”

Inmiddels zijn al heel veel plekken beren voor de ramen gesignaleerd.