Musical en expositie over Wardenier worden jaar uitgesteld

Wolvega - De musical en de tentoonstelling over het Mysterie Wardenier, die dit jaar zou worden opgevoerd in sportcentrum De Steense in Wolvega, worden vanwege het coronavirus een jaar uitgesteld.

De musical is nu op 22, 23 en 24 april 2021. ‘Gezien de enorme aanloop die nodig is om voorstelling goed neer te zetten was er geen andere keuze’, laat Han Evers van theater De Meenthe in Steenwijk weten. Gekochte kaarten blijven geldig. Evers: ‘Wij hopen dat iedereen er begrip voor heeft dat we geen geld retour geven. Daarmee zou het project omvallen, omdat veel aanloopkosten al gemaakt zijn.’

Sporthal wordt theater

Na voorstellingen in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk en een tentoonstelling in het Hoogthij in Steenwijkerwold zou op 23, 24 en 25 april zowel de musical als tentoonstelling over Johannes Wardenier te zien in De Steense. De sporthal zou volledig worden omgebouwd tot een theater met bijna 600 zitplaatsen. In dezelfde hal zou het pop-up museum komen te staan.

Rabo Theater de Meenthe heeft de productie stichting in 2018 opdracht gegeven een musical te maken en samen met het Steenwijker bedrijf Bijzonder Druk een tijdelijke museum in te richten. In mei 2019 zijn vier voorstellingen voor 2400 mensen gespeeld. Het museum dat 6 weken open is geweest in mei en juni heeft ruim 1500 bezoekers getrokken. In september 2019 is nog twee keer de musical vertoond. Inmiddels hebben 2900 mensen de musical gezien.