‘Quarantaine show’ in De Meenthe

Steenwijk - Zaterdagmiddag neemt RTV Oost in De Meenthe in Steenwijk een Quarantaine show op. Eerder gebeurde dat ook in Goor met tal van lokale artiesten.

De exacte tijdstippen waarop de show wordt uitgezonden volgen nog.

Alles verloopt onder strikte RIVM regels en met toestemming van burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland en Steenwijk Vestingstad.

Verrassingsact

Aan de show wordt meegewerkt door o.a Bogey & the Longhorn, Barbara Lok, Sigrid Hof, Jannes Mulder, Lucina Bolding, Jeffrey Van Heuven van Staereling J.C. Bloem-poëzieprijs.

„Ik hoop dat we hiermee een beetje de stilte, de eenzaamheid, de muren in je woonkamer, de twijfel, wellicht de angst, de zorgen en al wat in iedereen omgaat kunnen dempen. Een beetje licht brengen in de duisternis”, licht Meenthe-directeur Han Evers toe.

Geen publiek in de zaal

Bij de 'Quarantaine Show' zit er geen publiek in de zaal. De Quarantaine Show is ontstaan als reactie op de afgelasting van alle theatervoorstellingen en de oproep om zoveel mogelijk binnen te blijven.

De deelnemers betreden één voor één het podium en er is een aparte schoonmaker ingehuurd om bijvoorbeeld de microfoons te ontsmetten. Elke artiest heeft zijn eigen kleedkamer en er wordt niet gezamenlijk gerepeteerd. Evers: „Sterker nog, ze zien elkaar niet eens. Als de ene artiest klaar is, verlaat hij of zij het gebouw en gaat de volgende naar binnen.”