Schoolvoetbaltoernooi wordt doorgeschoven

Steenwijk - Net als veel andere evenementen, die vanwege het coronavirus niet door gaan, is ook door het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van Olde Veste voorlopig een streep gezet. Het toernooi stond voor de woensdagen 1 en 8 april op de kalender maar zal nu naar aan andere datum worden door geschoven.

„We houden de mogelijkheid open om het toernooi alsnog op een later tijdstip te kunnen organiseren”, vertelt Menno Mollema. De KNVB heeft aangegeven dat alle voetbalactiviteiten tot 31 mei komen te vervallen. Doordat de vakantie voor de basisscholen dit jaar begin juli beginnen is er dus nog wel enige ruimte.

„Voor ons als organisatie van het schoolvoetbal is al wel duidelijk dat groep 8 van de basisscholen in die laatste maand altijd druk zijn met een kamp of met een musical. Dus of er dan ook nog tijd overblijft voor het schoolvoetbal is te bezien”, aldus Menno Mollema. „We wachten eerst rustig af of de huidige maatregels worden verlengd en dan gaan we in overleg met het bestuur van Olde Veste en de scholen bekijken wat we gaan doen.”