Kerkstra houdt finale opruiming

Steenwijk - Het is rustig in de Steenwijker binnenstad, ook in de Koningstraat bij Kerkstra Verlichting. „Ja, sinds deze week is het ook hier iets rustiger geworden,” vertelt Jappie Kerkstra.

„Alhoewel ik het afgelopen woensdag wel weer druk heb gehad. Het wisselt per dag. Maar ik heb nog genoeg in de winkel en alles is nu spotgoedkoop tijdens de finale van de opheffingsuitverkoop.” 

Jappie Kerkstra gaat met pensioen en de winkel gaat eind april dicht. „Na het stuk in de krant van eind januari dat ik ermee ophoudt, is het gigantisch druk geweest in de winkel. Heel veel mensen kwamen langs om persoonlijk afscheid van me te komen nemen. En dat heeft me echt goed gedaan en ik heb er een warm gevoel aan overgehouden. Echt fantastisch!” De winkel is ook nu nog goed gevuld met lampen en armaturen. „Ook met de nieuwste modellen, dus er is nog steeds volop keus.” Maar Kerkstra wil zijn winkel helemaal leeg hebben en houdt daarom de komende vier weken een finale opruiming. Verschillende designtafellampen, wandarmaturen en vloerlampen zijn de komende weken dan ook zeer voordelig afgeprijsd. „Vanaf 10 euro koop je al een leuke schemerlamp!”

Met het sluiten van zijn winkel verdwijnt er weer een speciaalzaal in de binnenstad. Kerkstra betreurt dit. „En ook hoor ik van mijn klanten dat zij dit heel erg jammer vinden. Er is nu geen winkel meer voor reparaties en de montage van de verlichting. Wij doen het allemaal in eigen beheer en deze service verdwijnt nu helemaal in Steenwijk en omstreken.” Maar Kerkstra is nog niet gesloten. „Integendeel, we zijn nog gewoon elke dag geopend van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Ik heb hier nog genoeg om handen met opruimen en dergelijke, dus ik ben er wel. Daarom: heb je nog een mooie lamp nodig, of led-lampen en ook nog de moeilijk verkrijgbare halogeenlampen zijn nog beperkt hier op voorraad. Dus: kom gerust een kijkje nemen of er iets van je gading bij is. Het kan nu nog, nog een paar weken en dan is het definitief afgelopen!”