Leerlingen en ouders trappen massaal in 1 april-grap Fredericusschool

Steggerda – Juffen en meesters van Fredericusschool in Steggerda vinden het zeker in deze tijd van de coronacrisis belangrijk dat er ook ruimte blijft voor een lolletje.

Zij bedachten daarom een 1 april-grap. Naar ouders van leerlingen werd een brief gemaild met de vraag het huiswerk op het raam te plakken, waarna leerkrachten langskwamen om het na te kijken.

In de mail aan de ouders staat het volgende: “Het thuisonderwijs begint steeds meer te wennen en vorm te krijgen. Wij als juffen en meesters, kunnen op onze computer zien hoe de kinderen hun werk maken, en wij vinden dat dit al goed gaat. Om toch ook eens te kijken hoe de kinderen het werk echt maken; hoe jullie schrijven, kleuren, rekenen etc. willen wij jullie vragen om het volgende te doen:

Rondje door het dorp

Deze woensdagmiddag willen wij als juffen en meester een rondje rijden in het dorp om te kijken hoe jullie werk eruit ziet en hoe jullie het hebben gedaan. Omdat wij niet bij jullie in de buurt mogen komen (afstand 1,5 meter) willen wij jullie vragen een lesje die je die dag hebt gemaakt en waar je trots op bent op het raam te plakken. Natuurlijk met de antwoorden naar de straat gericht, zodat wij het goed kunnen zien.’

Nieuw schrift

Er kwamen direct al een aantal reacties van ouders binnen: of leerkrachten dan bijvoorbeeld direct een nieuw schrift door de brievenbus wil doen als ze langskwamen of dat het huis wel heel ver van de weg af staat. Aan de oproep om het huiswerk op het raam te plakken werd goed gehoor gegeven.