Woningen op plek voormalige herberg Witte Paarden allemaal verkocht

Witte Paarden De vijf woningen die op de plek komen van de voormalige herberg Witte Paarden zijn allemaal verkocht. Dat meldt de gemeente Steenwijkerland.

Het in verval geraakte horecapand aan de Steenwijkerweg staat al sinds 2017 leeg en raakte de laatste jaren behoorlijk in verval. Dit tot grote ergernis van omwonenden. Bouwbedrijf Scheenstra in Ter Idzard meldde zich in november met het plan om het horecapunt met bedrijfswoning te slopen en er twee tweekappers en een vrijstaande woning er voor terug te bouwen. Voor het plan van de projectontwikkelaar is wel een bestemmingsplanwijziging nodig. De aanvraag werd begin dit jaar ingediend en daar kwamen geen zienswijzen op binnen.

Volgens het Makelaarshuis in Steenwijk vlogen de huizen als warme broodjes over de toonbank. De vraagprijzen lagen tussen de 245.000 en 299.000 euro. Inwoners van Witte Paarden hadden voorrang bij de toewijzing.

Volgens de gemeente bestaat er in de omgeving van Witte Paarden behoefte aan de bouw van tien woningen in de komende jaren. Het plan voor de oude herberg sluit daar mooi op aan. De projectontwikkelaar verwacht voor de zomer nog te beginnen met de sloop. De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2021 opgeleverd.