Steenwijkse Hannah Winters is nu student in New York

Inwoners van Steenwijkerland geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat houdt hen bezig, wat doen zij. Deze week Hannah Winters uit Steenwijk. Zij woont momenteel in New York.

Week van 17-24 april

Ik woon momenteel bij het gezin waar zij in 2017-2018 au-pair voor was. Ik studeer voor juridisch medewerker en mijn tweede semester zit er alweer bijna op. Ik heb nog drie weken te gaan voordat ik zomervakantie heb. Mijn host-familie zit thuis. Mijn host-ouders werken beiden vanuit huis. Ik probeer zoveel mogelijk te helpen waar het kan. Ik merk dat de scholen van de kinderen nog steeds een systeem aan het creëren zijn voor ‘distance learning’. Deze week beginnen ze met het derde traject. De eerste paar weken waren voornamelijk zelfstudie voor de kinderen. Dit verliep stroef, maar ze beginnen steeds meer een routine te vinden. Ik vind wel dat er veel van ze wordt verwacht. Daarnaast was er bijna niet tot geen interactie met de leraren. Misschien twee keer per week voor een halfuurtje. Hier brengen ze in het derde traject verandering in.

Hoe gaat het qua studie?

Al mijn lessen zijn virtuele klassen geworden. Het is meer zelfstudie nu. Ik kreeg in het begin meer huiswerk, maar dat is gelukkig steeds minder geworden. Veel van mijn klasgenoten hebben een gezin en werken. Het is in sommige gevallen praktisch onmogelijk om de lessen te volgen en vervolgens ook meer huiswerk te maken. Het huiswerk is daarom ook wat minder geworden.

In het begin werd er veel van ons verwacht. Alleen één van de vier leraren die ik heb begon met het lesgeven via Blackboard (via videochat). Nu is er alleen maar één leraar die dat niet doet en dat vind ik heel erg jammer. Het kan zo gemakkelijk! Het is natuurlijk anders dan lesgeven in het echt, maar ik heb het gevoel dat ik op zo'n manier veel minder dingen binnenkrijg. En ik ben hier echt gekomen met het doel om meer inzicht te krijgen in de Amerikaanse wetgeving.

Op dit moment wordt er met een A/F systeem gewerkt wat betreft het geven van cijfers, maar ze zitten erover na te denken om dat te vervangen met een pass/fail systeem. Dit houdt in dat je geen ‘grade’ krijgt en ik hoop dat ze dit niet doen. Ik wil hier graag door studeren en een pass/fail systeem zal waarschijnlijk negatieve invloed hebben op mijn gemiddelde. Daarnaast hebben we nog maar drie weken te gaan.

In de lessen werd er ook flink gediscussieerd tussen de studenten en dat krijg je nu ook allemaal niet mee. De leraren hebben het heel druk, waardoor ik soms te vaak een mailtje moet sturen voor ik een antwoord krijg op een vraag die ik bijvoorbeeld heb. Ik heb nog een semester te gaan voordat ik ben afgestudeerd en ik hoop echt dat ik in september weer normaal les kan hebben.

Wat zijn de regels nu in NY en hoe merk ik dat?

Ik krijg nu vanuit twee kanten allemaal nieuws te horen. Hier in New York en daar in Nederland. Ik keek eerst bijna elk uur op mijn telefoon voor het laatste nieuws, maar ik werd daar niet goed van, dus ik beperk het nu tot één keer per dag. Als ik eerlijk ben krijg ik meer nieuws mee vanuit Nederland dan hier in Amerika. Ik vraag mijn host-ouders mij op de hoogte te houden over bijvoorbeeld nieuwe regels en dergelijke, maar dat is het dan ook.

In New York zijn zo goed als alle restaurants en winkels gesloten. Ik ben al meer dan een maand niet in een supermarkt geweest en dat hoeft nu voor mij ook niet. Als ik alle verhalen hoor, blijf ik liever thuis. Mijn host-familie bestelt de boodschappen en die worden vervolgens bij ons afgeleverd. Voordat ze de koelkast ingaan, worden ze eerst goed schoongemaakt. Hetzelfde geldt voor pakketjes die worden bezorgd.

De laatste keer dat ik in New York City was, begon het net een beetje uit te breken. Ik ging brunchen met een vriendin van mij en wij waren de enige in het restaurant. Heel gek was dat, met name omdat het normaal gesproken helemaal vol zit.

Ik woon in een suburban wijk, ongeveer 40 minuten van New York, dus heel druk op de straten is het hier normaal gesproken niet. De parken waren rustig op doordeweekse dagen, maar als je nu op een mooie dag hier in de buurt loopt, zie je overal mensen. Ik hike regelmatig met mijn vriend, maar zelfs in upstate New York is het druk, dus wij doen dat voorlopig ook eventjes niet. Je kan natuurlijk afstand houden, maar soms zijn er stukjes tijdens de hike waar je geen ‘six feet’ afstand kan houden (dat is de regel hier). Een andere regel die net is ingevoerd, is dat als je naar de supermarkt gaat, of zelfs een stukje gaat lopen met je hond, je handschoenen en een masker moet dragen.

Ik loop hard, wandel met de hond en de kinderen af en toe en rijd van mijn huis naar het huis van mijn vriend. Dat zijn de enige momenten dat ik buiten kom.

Hoe is het om nu een relatie te hebben?

Dit kan misschien wat tegenstrijdige berichten opwekken, haha, maar ik zie mijn vriend dus nog wel elk weekend. We zijn voorzichtig. Hij ziet niemand anders en ik zie alleen mijn host-familie en hem. Hij laat zijn boodschappen ook bezorgen. Dat is echt een ding hier in Amerika. Voorheen bestelde mijn host-familie ook hun boodschappen.

Ik ken een au pair die een relatie heeft met een jongen die in de stad woont. Zij hebben besloten om elkaar tijdens deze tijd niet te zien. Mijn vriend woont, net zoals ik, in een suburban wijk. De kans om hier besmet te raken is zeker kleiner, maar niet uitgesloten. Billy’s oom en neef waren beide besmet, maar zijn inmiddels genezen. Een oude schoolvriend van Billy is wel gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen hier kent wel iemand die of besmet is (geweest) of aan de gevolgen van het coronavirus is gestorven. Het is een onwerkelijke situatie, maar we zijn veilig en gezond en dat is het belangrijkste. Het is natuurlijk vervelend dat we niet even gezellig op de zaterdagmiddag kunnen lunchen of leuke dingen kunnen doen in de stad zelf, maar het is niet anders nu. Ik heb een vlucht geboekt naar Nederland voor in augustus, maar ik ben bang dat dat niet door kan gaan. Waarschijnlijk kan ik wel naar Nederland vliegen, maar kom ik vervolgens Amerika weer niet in. Voor mijn vriend is dat geen probleem, omdat hij Amerikaans is, maar omdat ik hier op een studentenvisum ben, denk ik dat ze voor mij geen uitzondering zullen maken.