Meppel deelt 8 lintjes uit, Nico Sieffers is Ridder

Meppel - Acht inwoners van de gemeente Meppel kregen vrijdagmorgen een telefoontje van burgemeester Richard Korteland. Hij kon 7 inwoners feliciteren met het feit dat het Zijne Majesteit Willem-Alexander heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Meppeler Nico Sieffers is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Omdat de daadwerkelijke uitreiking van de versierselen op 24 april niet plaats kan vinden, wordt gezocht naar één ander moment waarop dat alsnog kan gebeuren, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden. Wanneer dit zal zijn, is mede afhankelijk van het verloop van het coronavirus. De gemeente Meppel heeft er als enige gemeente in de regio dan ook voor gekozen pas op dat moment bekend te maken welke activiteiten, taken en functies de basis vormden van de onderscheidingen.

Hieronder volgt daarom een summiere en zeker geen volledige opsomming van de activiteiten.

 

Nico Sieffers (72) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze muzikale Meppeler was een gedreven dirigent van het Drents Jeugd Orkest en maakte zich jaren sterk voor de Israëlreis van dit orkest. Tevens was hij dirigent van een muziekschool in Friesland, stond hij aan de basis van nieuwe opleidingsvormen voor muziek en is hij actief voor Stichting Gedenkstenen Meppel.

 

De volgende personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bert Dijk (63) is onder andere koster van de Grote Kerk in Meppel.

Gerrie Ebbeling-van Dijk (59) is actief in het vrijwilligerswerk bij korfbalvereniging DOS’46. Daarnaast is ze jurylid voor het Meppeler Sportgala en is ze jarenlang coördinator geweest van de Drentse Fiets4Daagse, startplaats Meppel.

Hennie Kalkman (62) is bekend van zijn werk voor de Voedselbank en hij is politiek actief binnen in de ChristenUnie.

Meine Lokken (67) is actief voor Welzijn Ouderen, hij is oud-ondernemer en verdienstelijk amateurschilder.

Bertha Nijhuis-Snippe (70) heeft haar sporen verdiend als actief bestuurslid van Wijkvereniging Oosterboer.

Jan Nijmeijer (77) is een gedreven lid van het Christelijk Mannenkoor. Hij heeft het podium van het mannenkoor ontwikkeld en stelt dit ook beschikbaar aan ander koren.

Frans Veldboer (69) is onder andere oud-directeur van de URZO. Daarnaast is hij actief bij tafeltennisvereniging DETO uit Nijeveen, als spelend lid en hij maakte in 2012 als voorzitter het 30-jarig bestaan van de vereniging mee.

Eerder dit jaar zijn al vier inwoners van de gemeente Meppel verrast met een Koninklijke Onderscheiding . Zij werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.