De volleybaljeugd traint lekker buiten met gedesinfecteerde ballen

Steenwijk - Bij volleybalvereniging Steevast uit Steenwijk kon de vlag uit eind vorige week: er kan weer met een balletje gespeeld worden!

Met gedesinfecteerde ballen welteverstaan en onder toeziend oog van voorzitter Robert Boer. Thuisbasis sporthal de Waterwyck is nog even niet toegankelijk, maar buiten heeft de jeugd donderdagmiddag 7 mei alweer lekker samen getraind.

‘Fijn om elkaar weer te zien’

Van KV Noveas mogen de jeugdige volleyballers gebruik maken van het korfbalveld. „Na al die tijd binnen zitten had iedereen er heel veel zin in en vrijwel iedereen was dan ook present”, vertelt Robert Boer.

De jeugd tot en met 12 jaar en de jeugd van 13-18 jaar kan tot het einde van het seizoen (25 juni) wekelijks lekker buiten trainen. „Daarna is het zomerreces en gaan we hopelijk op 1 september de hal weer in, afhankelijk van alle beperkingen.”

De jongste jeugd heeft geen beperkingen bij het trainen, de wat ouderen houden afstand en trainen in kleine groepjes.

De senioren spelen op het beachvolleybalveld

Op 25 mei beginnen ook de senioren (vanaf 19 jaar) weer. Zij spelen op het beachvolleybalveld in de Groene Long. „Met beperkingen natuurlijk, blokken bijvoorbeeld kan niet, maar het is fijn om weer even met de bal bezig te zijn.”

Geïnteresseerden mogen altijd een keer mee komen doen; wel even van tevoren opgeven via bestuur@steevast.eu.