Jorrit Muurling Oogzorg is weer open

Steenwijk - Jorrit Muurling Oogzorg aan de Woldpromenade 4 heeft afgelopen week de deuren weer geopend. „Uw en onze gezondheid staan uiteraard voorop, vandaar dat we nu alleen op afspraak werken,” aldus optometrist Jorrit Muurling.

„We werken volledig coronaproof. We werken met andere openingstijden. Voor het maken van een afspraak kan gebeld worden naar 0521 522 533. Bij het maken van de afspraak vragen wij naar uw gezondheid. Verder gebruiken wij beschermende middelen en met aangepaste onderzoeksmethoden. Is uw afspraak vanwege de coronacrisis afgezegd, dan bellen we u voor een nieuwe afspraak. Wij voeren deze maatregelen door om u zo goed mogelijk te kunnen helpen en om uw en onze gezondheid te waarborgen. Maar u weet: straks ziet u veel beter, op anderhalve meter!” 

Jorrit Muurling biedt een geheel nieuwe vorm van oogzorg aan. Je kunt gebruik maken van de diensten van de optometrist, al heb je geen nieuwe bril nodig. „Mensen worden vaak geconfronteerd met enorme wachttijden als zij naar de oogarts worden doorverwezen. Uit onderzoek blijkt echter dat de meeste mensen helemaal geen zieke ogen hebben. De optometrist is er voor opgeleid om onderscheid te maken tussen zieke en gezonde ogen en beoordelen of een aandoening door de oogarts behandeld moet worden. Door deze voorselectie hebben oogartsen meer ruimte voor het behandelen van echt zieke ogen,” weet Jorrit Muurling. Verder weet Muurling alles over de bijzondere werking van nachtlenzen. „In China zijn al 9 van de 10 kinderen in grote steden bijziend en ook in de westerse landen is het percentage al 35%. Het vele kijken op korte afstand, zoals naar schermen, speelt hierbij waarschijnlijk een grote rol. Nachtlenzen kunnen, met name bij kinderen, de achteruitgang van bijziendheid remmen.”