Zilver voor grillworst Slagerij Bouma

Steenwijkerwold - Uw Slager Bouma uit Steenwijkerwold heeft de tweede plaats behaald in de vakwedstrijd Grote Grillworsttest 2020. Dat werd op 11 mei bekendgemaakt tijdens de online uitreiking. „Deze grillworst kijkt je vrolijk aan, heerlijk van smaak en je blijft ervan eten,” zei de jury over deze inzending.

Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Bijna 100 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. Slagerij de Bruin uit Beusichem is de winnaar van de Grote Grillworsttest. De derde prijs ging naar Slager Traiteur Dennis Kuijler uit Den Haag.

De keuring

Op basis van een keuring begin maart werden alle grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Arno de Best, de winnaar van de Grote Grillworsttest 2019 Gerard van de Weg, meester worstmaker Jack Goumans en William Knobbout van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

· Barten’s Slagerij te Rotterdam

· Keurslager Braamskamp te Rolde

· Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn te Santpoort

· Keurslager van der Zande te Halsteren

· Slagerij Aad van Eijk te Voorschoten

· Keurslager Burggraaf te Culemborg

· Slagerij Jan de Rooij te Berkel & Rodenrijs

Over Uw Slager Bouma

Slagerij Bouma bestaat nu 98 jaar. „In die 98 jaar staat bij ons altijd één ding voorop: Kwaliteit!” aldus het team van Slagerij Bouma. „We willen ons zeker een 'specialist' noemen op het gebied van verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worstsoorten uit eigen worstmakerij. Je kunt bij ons ook terecht voor onze ruime keuze in hapjes, salades, grillspecialiteiten, verschillende schotels en meer.”