Wars van borstklopperij

Op ruim 90- jarige leeftijd is op 13 mei Cootje Blom-Feij uit Paasloo overleden. Het ere-bestuurslid van Kringloopwinkel Steenwijk heeft zich met liefde voor de medemens gedurende 26 jaar ingezet voor de Kringloopwinkels.

Haar hart vulde zich veelvuldig vol trots wanneer ze merkte dat er door de Kringloopwinkels weer iets moois was ontstaan. Voor haar heeft de bewustwording van de overdaad aan spullen, producten een tweede leven geven én compassie met de aarde, voorop gestaan.

Cootje heeft van 2003 tot en met 2017 in het bestuur gezeten van Kringloopwinkel Steenwijk gezeten. Cootje is niet anders te typeren dan ‘een lief mens, geen groot ego, hield niet van poespas of opsmuk. Ze heeft heel wat bestuursleden zien komen en gaan maar zij bleef, om de oorspronkelijke ideeën en opvattingen te bewaken waaruit de Kringloopwinkel is ontstaan. Zo eens in de zoveel jaar moest er weer een nieuw bestuurslid gezocht worden, dan ging Cootje haar netwerk na en werden er mensen gevraagd die eigenlijk ook geen ‘nee’ tegen haar konden zeggen.

Het geheugen van de Kringloopwinkels

En omdat ze zo lang bestuurslid was werd ze ook het geheugen van de Kringloopwinkels. Vele malen aan het eind van de vergadering sprak ze uit dat ze nooit had kunnen denken in 1990 dat de Kringloopwinkels uit zouden groeien tot dat wat we nu zijn. Dat zei ze niet om zichzelf op de borst te kloppen maar meer als een feit. In het krantenartikel van de Opregte Steenwijker Courant uit 2017 dat hangt bij het eethuisje in een lijst aan de ‘Wall of Fame’ laat ze van die borstklopperij dan ook niets blijken. De kop van het artikel luidt dan ook: ‘Anderen doen het ook prima’. Ze besefte heel goed dat de groei en uitbreiding van de winkels en het sorteercentrum door vele handen mogelijk werd en dát wilde ze graag onder de aandacht brengen.

Bestuur, directie en medewerkers Stichting Kringloopwinkel Steenwijk e.o.