Lekker buiten spinnen onder overkapping

Steenwijk Online sportlessen aanbieden en enkele apparaten buiten is natuurlijk helemaal prima, en dat deed Avanty Steenwijk ook, maar het liefst wilden ze al hun leden weer laten sporten. Dus is er op de parkeerplaats van het sportcentrum aan de Oostwijkstraat een gigantische tent gebouwd van 450 vierkante meter.

Met groot materieel is deze overkapping gerealiseerd, zodat de sporters ook als het wat minder weer is hier terecht kunnen. Maandagavond is er voor het eerst lesgegeven. „We hebben het aangevraagd bij de gemeente en die heeft toestemming gegeven”, vertelt Truus van Marle van Avanty Lifestyle. „We hebben apparaten gehuurd bij onze leverancier, omdat niet alles wat binnen staat gemakkelijk naar buiten kan.”

Groepslessen

Tot nu toe waren vooral de fanatieke fitnessers buiten in de weer met losse gewichten en bankjes. Dankzij de tent kunnen veel meer doelgroepen bediend worden, ook de ouderen en de fysiosporters bijvoorbeeld. De leden van Avanty kunnen vanaf nu weer lekker meedoen met groepslessen spinning, bodypump, body balance en nog veel meer. Truus: „Dat was ons ultieme doel: iedereen weer lekker aan het sporten te krijgen. Wel van tevoren inschrijven, want er is ruimte voor tien sporters per les”.

De tent is opgedeeld in vakken, zodat er verschillende activiteiten kunnen worden aangeboden. Er is een aparte in- en uitgang, en de sporters dragen handschoentjes. „Er zijn niet zoveel parkeerplaatsen over! Dus het beste is om op de fiets te komen!”