Stalen dispenser gewild in coronatijd

Noordwolde – Een met de voet te bedienen dispenser voor 249 euro exclusief BTW. En dan ook nog van roestvrijstaal en zo goed als hufterproof. ‘Voor ik het wist, had ik er zo maar dertig verkocht.’

Voor André van der Jagt van het las- en snijbedrijf Galatec uit Noordwolde was het een uitdaging om een stabiel en betaalbaar station voor desinfectie te ontwerpen. In deze coranatijden kan geen ondernemer zonder dergelijke dispensers. Ze zijn er inmiddels in vele soorten en maten. Variërend van een kartonnen doos met handpomp tot een geavanceerde met sensor.

Luxe en prachtig

Van der Jagt ontwierp zijn eigen model van roestvrijstaal met voetbediening. ‘Eentje met een sensor is luxe en prachtig. Maar wat als er storingen zijn?’ Zijn model werkt onder alle omstandigheden en het bijvullen is een fluitje van een cent.

Zonder reclame te maken, hebben diverse bedrijven in de Stellingwerven inmiddels zijn dispenser afgenomen. Hij staat bijvoorbeeld al in paviljoen De Driewegsluis, bij Kranendonk Vastgoed, pompbedrijf Van Heck, Agriton en de gemeente Steenwijkerland. Een school in Surhuisterveen nam er zelfs acht af.

Van der Jagt, die Galatec runt met Maarten Bos, heeft de prijs van zijn dispensers bewust laag gehouden. ‘Dan loont het voor een ander niet om het na te maken.’

Hobby wordt werk

Galatec bestaat inmiddels 20 jaar. ‘Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt’, lacht Van der Jagt, die ooit aan de Oosterstreek begon met lassen. Veel mensen weten het bedrijf inmiddels te vinden. Een van zijn eerste opdrachten was het maken van de welkomstborden in Noordwolde. Die staan er nog steeds en onderstrepen de woorden van Van der Jagt dat zijn bedrijf hecht aan kwaliteit. Ook de muziekkoepel en het Transforium in Noordwolde maakte Galatec.