Coronafonds Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land goed gebruikt

Steenwijk - Het coronafonds van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land wordt goed gebruikt. „Er is goed gehoor aan onze oproep gegeven”, vertelt voorzitter Jos Becker enthousiast. Diverse lokale activiteiten worden uit dit fonds betaald. Van de bingo in Emmeloordse wijken tot het uitdelen van mondkapjes aan mensen in de bijstand.

Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land stelt geld beschikbaar aan initiatiefnemers van sociale en verbindende activiteiten tijdens de coronacrisis. „Doordat een groot deel van onze activiteiten en evenementen niet doorgaat vanwege de maatregelen rondom corona, stoppen we het geld dat we hieraan zouden besteden in een coronafonds”, zei voorzitter Jos Becker eerder. In het fonds zit € 5000. Initiatiefnemers kunnen aanspraak maken op maximaal € 500.

Draaiorgel

Vrijwilligers, coördinatoren, organisatoren, bewoners meldden zich deze maand met plannen die al uitgevoerd werden en met nieuwe ideeën. Zo wordt het draaiorgel dat met Hemelvaartsdag door Oldemarkt rijdt vanuit het fonds betaald.

De Stichting Aangepast Paardrijden in Steenwijk gaat bloemen uitdelen en de Kledingbank in Steenwijk gaat zelfgemaakte mondkapjes uitdelen aan mensen uit de bijstand. Stichting Present gaat met de donatie bingo’s organiseren in zorgcentra.

Stagelopen in coronatijd en dan ook nog de opleiding Social Work, dat is wel een uitdaging. Dus toen de oproep van Ledenvereniging oude en Nieuwe Land kwam om ideeën in te dienen voor hun coronafonds, was dat gelijk reden voor Roxy Rutten om hiermee aan de slag te gaan. Omdat veel van de reguliere activiteiten niet doorgaan, stelt de Ledenvereniging geld beschikbaar aan initiatiefnemers van sociale en verbindende activiteiten tijdens de coronacrisis. Roxy Rutten is 1 van de 10 stagiaires bij het VIP! (Vrijwilligers Informatie Punt), in Steenwijkerland. Het VIP! Is onderdeel van Sociaal werk De Kop.

Kledingbank Boutique Zero Zero

In Steenwijk is sinds medio vorig jaar Kledingbank Boutique Zero Zero gevestigd aan de Kallenkoterallee 83 in de Gagels. In deze coronatijd worden via deze winkel ook mondkapjes verkocht en gratis uitgedeeld aan mensen met een minimum inkomen. Samen met VIP! Coördinator Paula Bierma was het even sparren en vervolgens heeft Roxy het idee ingestuurd om met geld uit het coronafonds mondkapjes aan te schaffen voor de minima. Deze aanvraag werd beloond met een donatie van maar liefst €500,- waarmee veel mondkapjes aangeschaft kunnen worden. Roxy: „Juist omdat per 1 juni bijvoorbeeld in het openbaar vervoer mondkapjes verplicht zijn, kwamen we op dit idee. En met dit project ondersteunen en promoten we ook Boutique Zero Zero”.

Voor meer informatie: info@socialwerkdekop.nl of 0521-745080

www.uwledenvereniging.nl